Lucian Mindruta laudă Biserica Ortodoxă Română: „Bravo ca a anulat sarbatoarea Sfintei Parascheva! Jos palaria deci, in fata mitrei. Azi, de acolo a izvorat, in sfarsit, intelepciune!”

Lucian Mindruta a lăudat în premieră Biserica Ortodoxă Română pentru faptul că a fost anulată sarbatoarea Sfintei Parascheva de la Iași, potențial focar de coronavirus.

Lucian Mindruta: „Stiti ca relatia mea cu Biserica e proasta, ca sa nu zic mai rau. Totusi, in seara asta am un cuvant bun de spus despre BOR:
Bravo ca a anulat sarbatoarea Sfintei Parascheva!

Lucian Mindruta laudă Biserica Ortodoxă Română: „Bravo ca a anulat sarbatoarea Sfintei Parascheva! Jos palaria deci, in fata mitrei. Azi, de acolo a izvorat, in sfarsit, intelepciune!” 1

Pentru cine nu stie, in seara asta Mitropolia Moldovei a anuntat ca racla va ramane in catedrala si pelerinajul nu va mai fi ca in alti ani.
E un sacrificiu pe care chiar si unul ca mine, sceptic in privinta religiei organizate, poate sa-l inteleaga.

Jos palaria deci, in fata mitrei.
Azi, de acolo a izvorat, in sfarsit, intelepciune!

“Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iaşi pelerini din alte localităţi, racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineaţă (joi dimineaţă – n.r.), cum era programul iniţial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a notificat Prefectura Judeţului Iaşi că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârşirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, a declarat, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Strurzu, potrivit news.ro.