Irina Binder: „Mă bucur că avem, în sfârșit, o poliție a animalelor …Și vă rog, nu-mi veniți cu argumente de genul “Copiii au ocazia să vadă animalele la Zoo și se bucură… ” Copiii nu trebuie să le vadă chinuite, ei nu trebuie să moștenească de la noi aceste obiceiuri”

Poliția Animalelor urmează să fie operațională din luna decembrie. Noua structură a fost înființată în cadrul Ministerului de Interne.

Noua lege le permite poliţiştilor să ridice animalele chinuite şi să le ducă într-un adăpost public, acolo unde vor fi îngrijite timp de 45 de zile.Irina Binder: „Mă bucur că avem, în sfârșit, o poliție a animalelor ...Și vă rog, nu-mi veniți cu argumente de genul "Copiii au ocazia să vadă animalele la Zoo și se bucură... " Copiii nu trebuie să le vadă chinuite, ei nu trebuie să moștenească de la noi aceste obiceiuri” 1

 

După acest termen, stăpânii îi pot lua înapoi acasă doar dacă nu s-a deschis un dosar penal pe numele lor. Oricum, vor avea de plătit pentru îngrijirile pe care animalul le-a primit.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Poliția animalelor va fi operațională. Va avea structuri în toate județele și vom aplica legi în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară.

Din noua structură vor face parte 88 de medici veterinari alături de 488 de agenţi de Poliţie, informează observatornews.ro.

Irina Binder a scris: „Mă bucur că avem, în sfârșit, o poliție a animalelor. Vor avea mult de lucru, din păcate…

Dacă tot există lege care pedepsește abuzurile împotriva animalelor ar trebui să existe și educație a populației, să învățăm lumea că un câine nu se ține legat cu lanțul în curte, că orice animal trebuie dus frecvent la veterinar, că are nevoie de igienă corespunzătoare și de hrană adecvată (nu resturi de ciorbă).

Și poate că, cu timpul, vom renunța și la grădinile zoologice care nu sunt altceva decât niște închisori pentru ființe nevinovate. Poate vom înțelege că nu există nicio satisfacție în a ține un animal închis pentru a fi privit de oameni cum își duce existența nefericită în condiții mizere. Bineînțeles că nu intră în discuție parcurile naționale care le oferă animalelor un mediu natural și libertate…

Și vă rog, nu-mi veniți cu argumente de genul “Copiii au ocazia să vadă animalele la Zoo și se bucură… ” Copiii nu trebuie să le vadă chinuite, ei nu trebuie să moștenească de la noi aceste obiceiuri, ei nu trebuie să învețe să se bucure de suferința unor ființe nevinovate.”