Ioana, medic rezident: „După 33 de ore de purtat mască (fără probleme!) am ajuns înapoi acasă. Mărturisesc. Este prima gardă în care am plâns. Pentru noi toți. 6.681”

Misiunea medicilor în această pandemie este una aproape imposibilă. Abandonați de autorități, atacați de cei care nu cred că există coronavirus. Le rămâne satisfacția celor pe care-i vindecă și imensa tristețe pentru cei care nu mai pot fi salvați.

Ioana Toader: „După 33 ore de purtat mască (fără probleme!) am ajuns înapoi acasă. Mărturisesc. Este prima gardă în care am plâns. Pentru noi toți. 6.681”

Ioana, medic rezident: „După 33 de ore de purtat mască (fără probleme!) am ajuns înapoi acasă. Mărturisesc. Este prima gardă în care am plâns. Pentru noi toți. 6.681” 1

Vlad Mixich: „În fotografie este Ioana, unul dintre medicii rezidenți care lucrează în saloanele COVID dintr-un mare spital bucureștean. Fotografia este făcută la finalul unei gărzi în zona COVID.

Chipul acestui tânăr medic și mesajul ei ar merita să ajungă la toți cântăreții și cântăcioșii care simt nevoia în aceste zile să-și clameze libertățile individuale (#share). Toți acești trubaduri moderni care ne încântă pe la chefuri, ar trebui să-și strunească limbuția.

Dacă nu din iubire pentru aproapele lor sau din decența datorată în vecinătatea durerii și a morții, atunci măcar din respect pentru medicii și asistentele care în aceste luni muncesc până la sacrificiu”.

De la începutul pandemiei, în România, 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați. 6.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.