Institutul Balș, singurul din Europa care studiază tratamentul aplicat lui Donald Trump: „L-am putea utiliza și noi”. Declarații Adrian Streinu Cercel

Medicul Adrian Streinu Cercel a anunțat că Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” este singurul din Europa care studiază tratamentul experimental aplicat președintelui SUA, Donald Trump, după ce acesta s-a infectat cu coronavirus.

Concret, combinația de anticorpi monoclonali folosită în cazul liderului de la Casa Albă țintește întocmai proteina cu care virusul se atașează de celula umană pentru a o infecta. În momentul de față ne aflăm în faza a treia de testare, pe oameni, iar tratamentul s-a dovedit a fi sigur și extrem de eficient.

Institutul Balș, singurul din Europa care studiază tratamentul aplicat lui Donald Trump: „L-am putea utiliza și noi”. Declarații Adrian Streinu Cercel 1

„La Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș am primit astăzi autorizația de la ANMDM pentru acest tip de anticorpi monoclonali și le mulțumesc colegilor că au înțeles urgența soluționării acestui dosar.

Noi am primit niște studii referitoare la aceste medicamente de tip anticorpi monoclonali, cu administrare la pacienții care sunt în formele inițiale de îmbolnăvire. Nu sunt medicamente minune.

Dacă nu le administrezi la momentul potrivit ele nu mai pot face nimic. Și acest moment potrivit nu îl indică niciun ghid de pe pământ, este pur flerul clinic al clinicianului, care, în funcție de anumiți parametri pe care îi analizează, spune ”acum e momentul să administrăm”.

Am primit autorizația, se vor deschide site-urile de cercetare în cursul săptămânii viitoare și vom prezenta pacienților riscurile la care se supun și avantajele acestui cocktail.

Este obligația noastră ca medici curanți să-i prezentăm pacientului toată documentația respectivă, dar medicamentul este cât se poate de sigur, are în spate toate studiile necesare de siguranță a pacientului și de eficacitate”, a explicat Adrian Streinu Cercel la Medika TV, preluat de  Fanatik.ro