(Foto/Video) Așa arată noua Dacie Electrică. Robert: „Ioi, Dacia atacă piața electricelor low cost cu cea mai ieftină mașină electrică de dimensiuni normale. Și arată tare bine!”

Dacia a prezentat joi seară primul model electric. Dacia Spring. Are autonomie urbană de 295 de kilometri și se încarcă în mai puțin de o oră cu până la 30 kW.

Robert Lazar: „Ioi, Dacia atacă piața electricelor low cost cu cea mai ieftină mașină electrică de dimensiuni normale. Și arată tare bine!”

(Foto/Video) Așa arată noua Dacie Electrică. Robert: „Ioi, Dacia atacă piața electricelor low cost cu cea mai ieftină mașină electrică de dimensiuni normale. Și arată tare bine!” 1 (Foto/Video) Așa arată noua Dacie Electrică. Robert: „Ioi, Dacia atacă piața electricelor low cost cu cea mai ieftină mașină electrică de dimensiuni normale. Și arată tare bine!” 2

Modelul are o lungime de 3734 mm, o lățime de 1622 mm și o înălțime de 1516 mm. Ampatamentul este de 2423 mm, în timp ce garda la sol ajunge la 150 mm, anunță automarket.

Din punct de vedere estetic, Spring se remarcă prin bara de protecție generoasă, farurile LED și o serie de elemente 3D, în timp ce trapa de acces pentru portul de încărcare este poziționat în partea din față și se deschide din interiorul mașinii.

(Foto/Video) Așa arată noua Dacie Electrică. Robert: „Ioi, Dacia atacă piața electricelor low cost cu cea mai ieftină mașină electrică de dimensiuni normale. Și arată tare bine!” 3 (Foto/Video) Așa arată noua Dacie Electrică. Robert: „Ioi, Dacia atacă piața electricelor low cost cu cea mai ieftină mașină electrică de dimensiuni normale. Și arată tare bine!” 4 (Foto/Video) Așa arată noua Dacie Electrică. Robert: „Ioi, Dacia atacă piața electricelor low cost cu cea mai ieftină mașină electrică de dimensiuni normale. Și arată tare bine!” 5 (Foto/Video) Așa arată noua Dacie Electrică. Robert: „Ioi, Dacia atacă piața electricelor low cost cu cea mai ieftină mașină electrică de dimensiuni normale. Și arată tare bine!” 6

Jantele din oțel au un aspect elegant datorită tehnologiei Flexwheel, în timp ce spatele iese în evidență prin luneta ușor bombată și bara de protecție robustă. Stopurile beneficiază de noua semnătură luminoasă în forma literei Y, la fel cum se întâmplă în cazul noilor generații Logan, Sandero și Sandero Stepway.

Lucian Mindruta: „Dacia Spring, prima masina electrica facuta la noi (update: nu, vezi mai jos), va avea 45 de cai doar, dar 225 km autonomie.
Fabulos, cam aceeasi putere avea Renault 12 in 1969, si la fel si prima Dacie 1300 facuta la Pitesti.

Din pacate, Romania inca nu are solutii de incarcare la parterul blocurilor: poate noii primari (dar si asociatiile de locatari) vor intelege ca si asta e o metoda sa scapam de poluare in orase…

Update: un cititor spune ca masina e produsa de fapt in China. Scuze pentru optimismul de mai sus..))”

Dacia susține că Spring oferă de asemenea cel mai mare portbagaj din segment: 300 de litri sau aproximativ 600 de litri prin rabatarea banchetei din spate.

Vezi aici Video: