Explicație pentru recordul COVID. Ramona Avramescu: „Singurele locuri în care m-am simțit în nesiguranță au fost supermarketurile, terasele și restaurantele. Personalul în 90% din cazuri poartă masca de formă, sub nas, care nu dezinfectează mesele după fiecare client”

Jurnalista Ramona Avramescu spune că singurele locuri în care s-a simțit în nesiguranță de când au fost relaxate restricțiile în vară au fost supermarket-urile, terasele și restaurantele.

Nesiguranța nu a venit din cauza celorlalți clienți, ci din cauza personalului care ori nu purta masca corespunzător, ori nu dezinfecta mesele după fiecare client.

Explicație pentru recordul COVID. Ramona Avramescu: „Singurele locuri în care m-am simțit în nesiguranță au fost supermarketurile, terasele și restaurantele. Personalul în 90% din cazuri poartă masca de formă, sub nas, care nu dezinfectează mesele după fiecare client” 1

Jurnalista Ramona Avramescu a scris:„De când am ieșit din lockdown am fost la dentist, la coafor, la manichiură, la sală, la doctor, la cumparături, la terasă, la mall. Am zburat cu avionul, am mers cu metroul, cu autobuzul și cu taxiul. Am fost în vacanță în Italia și la noi, în Deltă.

Singurele locuri în care m-am simțit în nesiguranță au fost supermarketurile, terasele și restaurantele. Nu neapărat din cauza celorlalți clienți, ci a personalului. Care în 90% din cazuri poartă masca de formă, sub nas, care nu dezinfectează mesele după fiecare client (da, vorbesc de cârciumi hipsterești din centru, nu de bombe de la periferie) și pentru care distanțarea e o chestie pur formală, de bifat pentru ochii lumii.

Da, e nasol că niște oameni își pot pierde joburile, că niște afaceri se pot închide, că e incertitudine, etc. Dar dacă toată energia asta care e investită acum în proteste era canalizată în instruirea personalului și izolarea celor care din lăcomie sau nepăsare și-au bătut joc de reguli și i-au pus pe toți în pericol, poate rezultatele erau altele.

Evident, asta nu îi absolvă de responsabilitate pe cei care trebuiau să controleze și să aplice legea. De la începutul pandemiei am văzut un singur polițist local atenționând pe cineva că nu are mască: azi, în fața Liceului Madgearu.

Victima era un ochelarist tocilar care tocmai ieșise de la ore și nu era la curent că ,s-a dat lege’ să porți mască în preajma școlilor.

Puștiul tocmai convinsese o fată cu aer de Miss Popularity să facă o plimbare cu el, deci oftatul lui când l-a interpelat polițistul și l-a făcut de rusine… Îl aud și acum 💔”