DESPRE DEZINFECTANȚI. Dr. Mirabela Cascaval: Băiețelul meu a venit cu mâinile pline de leziuni de la dezinfectantele de mâini de la școală. Vreau să fac câteva precizări despre dezinfectanți:

Medicul cardiolog pediatru Mirabela Cascaval atrage atenția asupra folosirii în exces al dezinfectanților. Cea mai bună soluție anti-coronavirus o reprezintă spălatul cu apă și săpun.

Dr. Mirabela Cascaval – cardiolog pediatru: „DESPRE DEZINFECTANȚI.
Săptămâna trecută, băiețelul meu a venit cu mâinile pline de leziuni de la dezinfectantele de mâini de la școală. Le place și lor, că sunt cu senzor, dar au fost și foarte instruiți. L-am rugat și i-am explicat să se spele pe mâini cu apă și săpun ori de câte ori poate și dezinfectantele să le folosească doar la nevoie.

DESPRE DEZINFECTANȚI. Dr. Mirabela Cascaval: Băiețelul meu a venit cu mâinile pline de  leziuni de la dezinfectantele de mâini de la școală. Vreau să fac câteva precizări despre dezinfectanți: 1

E o isterie pe care o văd în jur și mă deranjează că nimeni nu mai are încredere în apa, săpunul și spirtul care s-au dovedit eficiente de-a lungul timpului. Anul trecut ieșise un articol, cum că aceste dezinfectante nu au fost la fel de eficiente ca săpunul în prevenția gripei sezoniere.

Vreau să fac câteva precizări.
– Cele mai multe geluri dezinfectante sunt antibacteriene, deci împotriva virusurilor zero eficiență, iar coronavirus, după cum îi zice și numele este un virus.
– Multe dintre ele nu sunt reglementate și pot conține chiar substanțe dăunătoare pentru organism. Un astfel de exemplu este Triclosan, o substanță care afectează echilibrul hormonal. Cei mai mulți copii ingerează involuntar cantități mici și astfel își distrug și flora bacteriană intestinală. Creăm niște probleme din ceva ce ar trebui să ne protejeze.

– Distrugând bacteriile bune de pe piele, nu facem altceva decât să favorizăm infecția și rezistența cu niște bacterii patologice și cu virusuri. Cum ar fi curățăm locul și îi urăm bun-venit lui CoV-2.

– Rolul principal al pielii este de a forma o barieră impermeabilă cu lumea exterioară. Dacă este intactă… leziunile sunt o poartă de intrare deschisă pentru toxine și microbi.

Nu subestimați eficiența apei și săpunului ( Nu cele antibacteriene, care sunt echivalente cu dezinfectanții de mâini) în combaterea SARS-CoV2 și nu numai. Păziți-vă inteligent, mai ales copiii!”