Declarații. Iohannis despre închiderea școlilor

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit vineri despre școlile deja închise de autorități din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. El spune că nu trebuie exagerat cu închiderea, în condițiile în care profesorii sunt cei mai fericiți că stau acasă, nu fac cursuri online și își primesc salariile integral.

“Închiderea şcolii nu trebuie exagerată. Copiii sunt în siguranţă în şcoli. Sigur, acolo unde, din nefericire, apar cazuri în şcoală nu există alternativă, dar nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive fiindcă ajungem în situaţii care sunt foarte greu de gestionat. Copiii trebuie să meargă la şcoală să înveţe; părinţii trebuie să-şi trimită copiii la şcoală ca să poată şi ei să meargă la serviciu, şi aşa mai departe.

Declarații.  Iohannis despre închiderea școlilor 1

Repet: măsuri restrictive trebuie luate acolo unde nu există altă soluţie şi trebuie foarte bine analizate. Ca să nu existe exagerări am hotărât astăzi să se lucreze la o metodologie clară pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale”, a declarat Klaus Iohannis, citat de DCnews.