Dan Bittman: „Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu! Mâine o să pună pe clanță o chestie ca să o iau…Nu vreau să mai trăiesc în aceste condiții”

Greu să le explici artiștilor de ce în 8 luni de pandemie tu, ca Guvern, nu ai fost în stare să crești capacitatea de internare la Terapie Intensivă, nu ești în stare să cumperi tablete elevilor la 5 săptămâni de la începerea școlii. Este și mai greu de explicat de ce șmecherii pot face chefuri ilegale iar restaurantele corecte trebuie închise. Iar artiștii, ființe mai sensibile, își exprimă oful cum pot mai bine.

Dan Bittman, solistul Holograf, a ajuns la capătul răbdării în pandemie și spune că „nu mai vrea să trăiască în aceste condiții”, potrivit Gandul.

Dan Bittman: „Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu!  Mâine o să pună pe clanță o chestie ca să o iau...Nu vreau să mai trăiesc în aceste condiții” 1

Dan Bittman: „Dacă ies pozitiv, mă tratez. Un prieten din SUA a stat o săptămână în casă, s-a tratat de Covid cu aspirină și i-a trecut. Tuturor ne e teamă, pentru că s-a inventat un dușman invizibil. Ne e frică de moarte. Mâine o să pună pe clanță o chestie ca să o iau. Mă spăl pe mâini, așa am fost învățată.

Eu zic să ne protejăm ca specie, dar să avem mintea la noi, să luăm exemplele coerente și bune. Aici informația nu mai există în România, decât cea care trebuie să fie. Noua Zeelandă a terminat-o cu virusul. Trebuiau să fie călare pe ăia, să îi întrebe. Nici în Bulgaria, în Grecia nu sunt aceste probleme. Sunt oameni, ies, nu s-au închis cârciumi, până și în Anglia, nu s-au închis cârciumile.

Să nu uităm că e atât de simplu să te duci într-o vizită într-un spital…Să stai 3 ore în spital ca Trump, să câștigi valul de simpatie. S-au prins că e foarte simplu de condus o turmă uriașă de oameni.

Eu am stat în casă, cum mi-a cerut guvernul. Ce s-a întâmplat pentru unii? Am aici un bloc se face lângă mine, acolo nu poartă nimeni mască, muncesc de opt luni. Suta aia de mii de români duși cu o logistică… Tu știi ce e aia să iei din 10 comune 2.000 de oameni să-i aduci la aeroport în Cluj, în condițiile în care nu ai voie să te deplasezi nicăieri.

Cer oficial demisia acestor nenorociți. Trebuia să pice guvernul acesta de 10 ori! Toți cei care au organizat desantul penibil, demonstrând că pentru mine e mumă, pentru alții ciumă… Cum adică? Tu asta numești protejarea unei națiuni?

E ca la alba neagra. Dar nu am încercat lockdown-ul? Și ăsta e lockdown. E o tâmpenie. Nu am ceva cu Horeca, dar nu asta e problema…Ăia dezinfectează, ai mască. E vorba și de sălile de spectacol, dacă atât de tare ne protejează masca, de ce nu îi lași să vină cu mască la concerte.

Stau oamenii în metrou…Trebuiau să fie zeci de mii de morți. Trebuiau să fie căzuți pe stradă oamenii ăia. Dacă e așa un virus letal, dacă e pandemie. La noi nu e cazul. Trebuiau să fie 80 milioane de „duși”, sunt un milion. Am gura spurcată și îmi permit să spun orice.

Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiții degradante. Nu se poate așa ceva, este prea mult. Trebuiau făcute 10 spitale adevărate, pline de echipamente. Dacă toți dați banii. Oameni care stau să vireze bani din stânga în dreapta. Deja au început să transpară lucrurile astea. Sunt noi structuri care conduc, din care fac parte și români. Vreau să ne putem îmbrățișa, nu prostia asta cu cotul”