Gabriel Gachi: Dacia Spring, electrica, va costa între 7.500 si 10.000 de euro, cu subventia eco. Pretul e teribil de mic

Dacia Spring poate deveni cea mai ieftină mașină electrică de pe piață. Deși prețul va fi undeva în jur de 15.000 – 20.000 de euro, cu subvenția oferită de la statGabriel Gachi: Dacia Spring, electrica, va costa între 7.500 si 10.000 de euro, cu subventia eco. Pretul e teribil de mic 1 mașina ar putea costa undeva între 7.500 si 10.000 de euro.

Gabriel Gachi a scris: „Dacia Spring, electrica, va costa intre 15.000 si 20.000 de euro. Adica intre 7.500 si 10.000 de euro, cu subventia eco. Pretul e teribil de mic.

 

Masina va avea doar 44 de cai, dar pentru oras va fi perfecta. Patru portiere, poti duce copiii la scoala. In pretul acesta ai un device tactil, un bluetooth pentru telefon si pentru muzica si probabil un aer conditionat manual. Adica tot ce e cu adevarat necesar.

La priza normala, se incarca in cateva ore, cat stai la serviciu, tragi prelungitor prin curte. Adica o pot folosi si cei care stau la bloc. Autonomia de 200 km e suficienta pentru 3 zile, ca a patra n-are sens sa stai stresat ca te lasa in drum.

Nu e nimic romanesc in ea. E creata de Renault si este produsa in China. Romania e doar cu numele in povestea asta. Nici taxele nu raman in Romania, ca profitul se raporteaza de catre firma-mama.

Dar acest Sandero electric poate popula rapid orasele, desi comenzile vor depasi mult rata de productie. Daca stai un sfert de ora pe marginea unui bulevard circulat in timpul zilei, ti se intorc matele pe dos si iti vine sa vomiti. Poluarea e o problema reala.

Nu stiu cat o sa mai tina subventia de 10.000 de euro a Guvernului, ca Romania e campioana la pomeni si o luam rapid pe drumul Greciei, suportam dobanzi din ce in ce mai mari la credite.

De exemplu, Alexe si Orban dau cate 10.000 de euro subventie la o Tesla Model S, care costa 80.000 de euro si are 500 CP. Adica ii dai lui Micula jr. un ajutor de stat de 10.000 de euro, in loc sa dai banii unor copii amarati drept prima ca sa nu abandoneze scoala.

Subventia ar trebui data pentru motoare electrice pana in 50 de cai putere. O strategie contra poluarii in marile orase e necesara. Orice ai face, fara motoare electrice nu se rezolva nimic. Pentru ca transport public modern nu-s in stare sa faca niciodata. Nici nu-l pot concepe si nici nu-l pot intretine ca afacere, falimentand-o inevitabil in 5 ani, cu pierderi uriase la bugetul public.”