Cum se circulă corect? Polițist, despre schimbarea direcției de mers spre stânga, într-o intersecție. „O adevărată psihoză se ivește în intersecții”

Intersecțiile din marile orașe se blochează rapid din cauza șoferilor care nu cunosc elementare reguli de circulație. Chiar este greu să înveți regulile de circulație?

Politistii au umor: „Schimbarea direcției de mers spre stânga, într-o intersecție.
O adevărată psihoză se ivește în intersecții, foarte mulți conducători auto neînțelegând faptul că manevra de schimbare a direcției spre stânga se face doar prin partea stângă a acesteia și nu în alt mod. Și mai ales, foarte puțini nu înțeleg de ce se creează ambuteiajele în traficul aglomerat. Păi, asta este una dintre cauze! În conformitate cu prevederile art. 110 din H.G. nr. 1391/2006, privind Regulamentul de aplicare al O.U.G. nr. 195/2002.
Cum se circulă corect? Polițist, despre schimbarea direcției de mers spre stânga, într-o intersecție. „O adevărată psihoză se ivește în intersecții” 1

(1) În situaţiile în care există benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea direcţiei de deplasare se face PRIN STÂNGA CENTRULUI IMAGINAR al intersecţiei, iar dacă există un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificaţiei acestuia.

(2) Schimbarea direcţiei de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intră într-o intersecţie circulând pe acelaşi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, SE EFECTUEAZĂ PRIN STÂNGA centrului intersecţiei, fără intersectarea traiectoriei acestora.

Așadar, mai pe românește, chiar dacă nu e cea mai fericită exprimare, nu trebuie să efectuați manevra după autovehiculul care circulă din sens opus, ci “înaintea” acestuia, așa cum se vede în imaginea nr. 2, fără să vă intersectați. Intersectarea nu este bună, creează balamuc! 🙂”