Cristian Sima: „Cu regula de trei simpla: până la 1 Decembrie vom avea 320.000 de infectați si minim 8.000 de decese. Școala e compromisă total. Cele 4 generații care sunt acum la liceu nu vor avea șanse in piața muncii peste 10 ani. Iar in curând vom realiza ca nu putem mânca clipurile de pe tiktok si nici mâncarea de pe instagram”

Ziua Națională a României s-art putea să nu mai fie sărbătorită. Ce să sărbătorești când ai 320000 de infectați si minim 8000 de decese cauzate de coronavirus?

Cristian Sima: „Cu regula de trei simpla: până la 1 decembrie vom avea 320000 de infectați si minim 8000 de decese. Si asta daca creșterea nu continua in ritmul asta.
Cristian Sima: „Cu regula de trei simpla: până la 1 Decembrie vom avea 320.000 de infectați si minim 8.000 de decese. Școala e compromisă total. Cele 4 generații care sunt acum la liceu nu vor avea șanse in piața muncii peste 10 ani. Iar in curând vom realiza ca nu putem mânca clipurile de pe tiktok si nici mâncarea de pe instagram” 1

Școala e compromisă total. Fără o intervenție de anvergura, cele 4 generații care sunt acum la liceu nu vor avea șanse in piața muncii peste 10 ani. Iar in curând vom realiza ca nu putem mânca clipurile de pe tiktok si nici mâncarea de pe instagram si FB.

Nici in restul Europei nu vad vreo actiune concreta si serioasa. Solutii? Poate ar fi cazul ca TVR ul sa se transforme in scoala online. Cu 300 de profesori excelenti, cu lectii filmate cu copii de diferite niveluri si cu distribuirea lor la nivel national poate s-ar mai putea salva ceva.

In situatia actuala, notele mari vor abunda, pentru a masca esecul si cum chiar si parintii constienti se multumesc cu notele mari, falimentul educatiei e deja dupa colt. Era deja in moarte clinica inainte de pandemie”.

Înainte de pandemie, elevii chiuleau masiv de la ore. Scandalurile se țineau lanț în școli. Acum, profesorii încearcă  să-i învețe ce online pe acești elevi. Ce șanse de reușite sunt având în vedere că se predau aceleași materii depășite moral?

Ciprian Mihali: „Eşecul şcolii româneşti se mai traduce şi în cantitatea uriaşă de teme de casă, majoritatea constând în copieri mecanice şi inutile de pagini întregi din documente pdf în nişte caiete la fel de inutile. Iar această practică e comună tuturor generaţiilor de profesori, de la cei în pragul pensiei până la tinerii suplinitori.

După ce petrec câte şase ore stând pe scaun în faţa laptopului sau cu masca pe figură în clasă, copiii mai trebuie să petreacă cel puţin trei ore, tot pe scaun, pentru a face pe scribii medievali întru liniştea unui corp profesoral care nu a înţeles nimic din ce înseamnă sistemul hibrid.

Pedagogia românească e un dezastru, ştiinţele educaţiei sunt o mare cacealma”.