Clarificări. Când ai voie să îți dai masca jos, afară, fără să primești amendă. Anunțul Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adus luni clarificări ale unor aspecte referitoare la aplicarea prevederilor HG nr. 856 din 14.10.2020 privind prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Hotărârea de astăzi clarifică situațiile în care masca de protecție sanitară poate fi îndepărtată în spațiu deschis, pentru perioade scurte de timp și doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și pot respecta o distanță de cel puțin 2 metri față de alte persoane, anunță Euractiv.

Clarificări. Când ai voie să îți dai masca jos, afară, fără să primești amendă. Anunțul Comitetului Național pentru Situații de Urgență 1

Astfel, în localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.