Ce ar trebui să facă Orban? Sebastian Lazaroiu: „Nu mai merge nici cu frica, nici cu amenda, nici cu repetarea obsesivă: mască, spălat pe mâini, doi metri distanță. E cam gata. Cam asta e tot ce se poate obține”

La 4.000 de cazuri pe zi, unii români se înghesuie la moaște iar autoritățile sunt incompetente în a aplica legea. Ne așteaptă o iarnă grea, fiecare pentru el.

Sebastian Lazaroiu: „Nu mai merge nici cu frica, nici cu amenda, nici cu repetarea obsesivă: mască, spălat pe mâini, doi metri distanță. E cam gata. Cam asta e tot ce se poate obține.

Ce ar trebui să facă Orban? Sebastian Lazaroiu: „Nu mai merge nici cu frica, nici cu amenda, nici cu repetarea obsesivă: mască, spălat pe mâini, doi metri distanță. E cam gata. Cam asta e tot ce se poate obține” 1

Dar mă gândesc la niște campanii mai creative, in care să fie implicați chiar cetățenii, ceva mai relaxant, mai amuzant, văzusem în nu stiu ce oraș (Copenhaga?), studenți antrenați într-un proiect cu idei inovatoare.

De ce trebuie să rămânem tot timpul în zona asta cenușie și sobră de instituții autoritare cu mesaje laconice și lipsite de emoție, cu pupitre drepte și arafați încruntați. Nu știu, poate Orban, poate băiatul ăla fără diplomă, poate Vela (un truc cu degetele sau cu pisica)…”

Câteva reguli simple ar reduce enorm riscul de infectare. Cu cât sunt mai simple, cu atât sunt mai greu de pus în practică de cei mulți.

Virginia Alexandrescu: „Senzatia mea e ca sunt pe planeta gresita!
Ma intreb ce e atat de greu de priceput? Omenirea se confrunta cu o pandemie. O boala pe cat de usoara pentru unii pe atat de fatala pentru altii. Ideea e ca poate deveni fatala si pentru unii pentru care nu ar fi fost daca numarul imbolnavirilor nu ar creste agresiv.

Probabil ca vom dezvolta toti boala , dar e bine sa o facem pe rand, astfel incat medicii sa ne poata acorda ingrijiri daca va fi nevoie.
Pentru asta avem de respectat cateva chestii:
– masca
-spalat pe maini
-nu atingi fata

-aerisesti spatiul inchis
-eviti pe cat posibil aglomeratia

Cand aceste chestii nu sunt respectate, pentru ca na, noi la disciplina suntem repetenti, creste numarul de cazuri.

Cand creste numarul de cazuri vine guvernul si stabileste restrictii si amenzi! De ce? Pentru ca spitalele incep sa nu faca fata, adica ciuciu locuri! Simplu!
Deci? Ce e atat de greu de inteles??? Ce e atat de greu sa iti duci viata normala dar sa respecti acele cateva chestii, mici reguli, o perioada si sa iesim dracului din toata nebunia asta???”