Ce amendă primești dacă al tău copil nu poartă mască pe stradă

Tot mai multe zone din România au impus obligația purtării măștilor de protecție și în spații deschise. Cei care nu se conformează riscă amenzi usturătoare.

Mai mult, polițiștii amendează părinţii care nu pun mască de protecţie copiilor. Copiii până în 5 ani nu sunt obligaţi să aibă gura şi nasul acoperite când ies la plimbare, însă acest lucru nu este valabil şi pentru copiii mai mari.

Ce amendă primești dacă al tău copil nu poartă mască pe stradă 1

Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei, spune că părinţii sunt responsabili pentru copiii minori şi ei plătesc dacă cel mic nu respectă legea. Aşa se întâmplă şi dacă un minor nu poartă mască.

“Părintele are obligaţia legală să aibă grijă ca minorul să poarte mască în spaţiile închise şi deschise. Amenzile sunt între 500 şi 2.500 de lei”, a declarat, pentru FANATIK, Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Obligativitatea purtării măştii de protecţie a împărţit părinţii în două tabere. Sunt părinţi care consideră această formă de protecţie utilă şi aleg să poarte masca oriunde merg, însă sunt şi părinţi care refuză să se supună legii şi nu acceptă nici ca ai lor copii să aibă gura acoperită.