Cât costă prima Dacie electrică şi unde poate fi comandată prima dată

Dacia a lansat zilele trecute un Duster Electric cu care speră să dea lovitura. Mașina arată foarte bine și este croită pentru marile orașe, nu pentru drumurile ionterurbane.

Ungaria este prima ţară unde dealerii Dacia acceptă înregistrarea şi plata unui avans pentru Dacia Spring. În Ungaria primele 100 de exemplare care au fost deja vândute au un preţ de 6,49 mil. forinţi sau 17.700 de euro, iar plata pentru o rezervare este de 100.000 de forinţi sau 274 de euro, iar dacă unul dintre primii 100 renunţă la comandă, atunci maşina va putea fi cumpărată, anunță Ziarul Financiar. 

 

Ungaria este astfel prima ţară unde Renault a comunicat preţul oficial al maşinii. Estimările iniţiale sunt astfel confirmate, iar maşina are un preţ cuprins între 15.000 şi 20.000 de euro.

Modelul are o lungime de 3734 mm, o lățime de 1622 mm și o înălțime de 1516 mm. Ampatamentul este de 2423 mm, în timp ce garda la sol ajunge la 150 mm, anunță automarket.

Din punct de vedere estetic, Spring se remarcă prin bara de protecție generoasă, farurile LED și o serie de elemente 3D, în timp ce trapa de acces pentru portul de încărcare este poziționat în partea din față și se deschide din interiorul mașinii.

Cât costă prima Dacie electrică şi unde poate fi comandată prima dată 1 Cât costă prima Dacie electrică şi unde poate fi comandată prima dată 2 Cât costă prima Dacie electrică şi unde poate fi comandată prima dată 3 Cât costă prima Dacie electrică şi unde poate fi comandată prima dată 4

Jantele din oțel au un aspect elegant datorită tehnologiei Flexwheel, în timp ce spatele iese în evidență prin luneta ușor bombată și bara de protecție robustă. Stopurile beneficiază de noua semnătură luminoasă în forma literei Y, la fel cum se întâmplă în cazul noilor generații Logan, Sandero și Sandero Stepway.

Lucian Mindruta: „Dacia Spring, prima masina electrica  va avea 45 de cai doar, dar 225 km autonomie.
Fabulos, cam aceeasi putere avea Renault 12 in 1969, si la fel si prima Dacie 1300 facuta la Pitesti.

Din pacate, Romania inca nu are solutii de incarcare la parterul blocurilor: poate noii primari (dar si asociatiile de locatari) vor intelege ca si asta e o metoda sa scapam de poluare in orase…”