Bolnav de coronavirus ținut 12 ore afară, în curtea spitalului. “Am stat în picioare 12 ore. Nu ți se oferă absolut nimic. Nu primești nici măcar un pahar cu apă”

Nu vrei să porți mască? Atunci ai posibilitatea să te infectezi și să ajungi la un spital iar medicii de acolo să te țină 12 ore în curte. În picioare. S-a întâmplat deja la Sibiu, unde bolnavi de coronavirus au fost ținuți și 12 ore în picioare, afară, fără un scaun sau un pahar cu apă. Nu, nu ai voie să ieși din curte, riști dosar penal pentru că ești infectat.

Jurnalistul Mircea Marian: „Din 2007, când am început să scriu despre nenorocirile din sistemul medical de stat, am văzut multe, dar povestea asta, relatată de Turnul Sfatului, m-a scos din minți: un bărbat de 58 de ani, depistat cu simptome slabe (asimptomatic) de covid-19, a fost pus să stea 12 ore, în picioare, in curtea spitalului județean din Sibiu, în așteptarea analizelor/ formalităților.

Bolnav de coronavirus ținut 12 ore afară, în curtea spitalului. “Am stat în picioare 12 ore. Nu ți se oferă absolut nimic. Nu primești nici măcar un pahar cu apă” 1
(foto arhiva)

“Am stat în picioare 12 ore. Nu ți se oferă absolut nimic. Nu primești nici măcar un pahar cu apă. Dacă nu ai inspirația să-ți iei apă, nu ai ce face. Nu ai mâncare, nu ai nimic.

Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă dacă afară plouă“, a povestit omul. Mai erau vreo 40 ca el: afară, în picioare, în așteptare.

Băăăi, criminalilor: cât era de greu să le oferiți niște scaune și apă și să amenajați un cort???? Știți cât decontează CNAS pe un pacient cu simptome ușoare? Până în 5000 de euro – am citit azi dimineață. Și nu aveți bani să amenajați ceva decent?

Sistemul ăsta criminal trebuie demolat. El e gratis/ profitabil numai pentru ăia care-l căpușează”.

„Bună. Vă scriu în legătură cu articolul cu spitalul și pacientul cu Covid. Și eu am trecut prin asta ieri (n.r. 7 octombrie), de la 13.00 la 23.00. Mi s-a luat sânge afară, pe iarbă. Sunt multe aspecte care nu sunt în regulă acolo, am văzut multe în cele 10 ore în care a trebuit să stăm afară, în picioare, în frig, fără un pahar de apă măcar. Au trecut cu morții printre noi ca și cum ar fi absolut normal. Mă bucur că a ajuns la voi situația asta și că ați făcut-o publică”, a scris o sibiancă pentru Turnul Sfatului.

„Rușineee!!! Tatăl meu a stat astăzi de dimineață (n.r. 8 octombrie) (încă așteaptă acolo), ținut în frig și ploaie, oamenii sunt uzi, neadăpostiți, fără mâncare/apă, fiindcă nu mai au voie sa intre în contact. Sunt la comun unii peste alții. Jale!!!”, este un alt mesaj în urma articolului publicat pe Turnul Sfatului.