Cântăreț de 37 de ani ucis de coronavrirus. „În câteva zilea avea plămânii măcinați”

Moarte fulgerătoare pentru un artist de 37 de ani din Iași. Acesta s-a infectat cu coronavirus iar în câteva zile a decedat. „Avea plămânii măcinați”, spun medicii.

Silviu Huțanu, membru al trupei SoundCheck Band din Iași a fost ucis de coronavirus iar medicii nu își pot explica tragedia, având în vedere că tânărul nu avea comorbidități majore. În doar câteva zile starea artistului s-a înrăutățit accelerat.

Cântăreț de 37 de ani ucis de coronavrirus. „În câteva zilea avea plămânii măcinați” 1

„Am făcut tot ce am putut, a primit toate tratamentele, nu ne-a lipsit nimic. Am reușit să îl menținem conștient cinci zile. La internare încă respira singur, dar cu un necesar foarte mare de oxigen.

L-am conectat la un ventilator din prima seară, care băga o presiune de aer într-o mască, care îl ajuta să respire. A fost nevoie însă să îl intubăm, asta este exact ceea ce nu ne-am fi dorit, pentru că știm că dacă îl intubăm șansele de supraviețuire vor fi foarte mici”, au precizat membrii echipei medicale de la Spitalul Neurochirurgie, potrivit spynews.

Medicii îi avertizează pe tinerii care nu vin la spital la timp pentru tratament.Potrivit acestora, au existat cazuri de persoane cu vârste cuprinse între 20-27 de ani care au dezvoltat complicații severe la plămâni

“Am avut două cazuri de pacienți tineri de 20 și 27 de ani, care au venit direct intubați și s-au pierdut, încă la început, în aprilie. Am avut un tânăr de 32 de ani care a supraviețuit doar pentru că nu avea leziunile pulmonare atât de grave, ci a avut o complicație ce a putut fi corectată, o serie de cheaguri la plămâni. Și aici dacă ar fi primit medicamentele cu patru zile mai devreme, lucrurile poate ar fi stat altfel”, au mai spus medicii.