Andra: „Acesta este un tub de oxigen care îl ajută să respire pe unul dintre pacienții mei în vârstă de 46 de ani. Nefumător, fără boli cronice. În urma CT-ului aproape 50% din plămâni sunt afectați. O simplă gripă, nu-i așa?!”

Coronavirusul afectează grav multe persoane care rămân cu plămânii afectați chiar dacă se vindecă. Până sâmbătă, 24 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Andra TicăRău: „Acesta este un tub de oxigen care îl ajută să respire pe unul dintre pacienții mei în vârstă de 46 de ani. Poza este făcută ieri la spitalul amenajat în Chitila, acela cu cartoane de care râdeați unii dintre voi. Azi a fost transferat la Balș. Stă și acum în camera de gardă a spitalului Balș pentru că nu mai sunt locuri pe secție. Tratamentul i-a fost administrat acolo. Nefumător, fără boli cronice. În urma CT-ului aproape 50% din plămâni sunt afectați. O simplă gripă, nu-i așa?!

Andra: „Acesta este un tub de oxigen care îl ajută să respire pe unul dintre pacienții mei în vârstă de 46 de ani. Nefumător, fără boli cronice. În urma CT-ului aproape 50% din plămâni sunt afectați. O simplă gripă, nu-i așa?!” 1

5000 de cazuri doar azi. Din pix, nu-i așa?! D’aia îmi sună telefonul de dimineața până seara, zilnic de la un timp încoace, la capătul celalăt al firului fiind oameni care sunt bolnavi, dragii mei. Bolnavi de covid. Nu rezultate pozitive și atât, cum unii dintre voi sugerează că sunt doar “declarați” pozitiv.

Nu-i așa că aveți cunoștințe bolnave?! Prieteni?! Nu-i așa că ați intrat in contact cu persoane care ulterior testându-se au aflat că sunt pozitive?! V-a stat inima o clipă în loc?! Nu e o simplă gripă. Din păcate. Acesta este singurul adevăr. Nu știm încă de ce și cine dezvoltă forma gravă. Aia care are nevoie de oxigen. Poate fi oricare dintre noi.

Purtați mască și respectați recomandările. Evitați drumurile inutile și întâlnirile în grupuri mari. Renunțați o perioadă la șuetele cu prieteni ( cred că mie îmi e cel mai greu, cine mă cunoaște știe că așa e ), măcar pentru următoarele două saptămâni.

Nu-mi place panica și isteria, dar nici iraționalul și inconștiența. Atitudinea noastră trebuie să găsească calea de mijloc: Prudență!
Sănătate!”