Alt RECORD de infectați în Suedia. Dan Bittman continuă să-i laude pe suedezi. „Lumea nu poarta masca, e opțional, fiecare poarta daca vrea, dar in principiu nu se poarta masca”

Modelul suedez pare să dea mari rateuri în acest al doilea val de infectări. Autoritățile suedeze au anunțat un număr record de infectări, 3.254 de noi cazuri de COVID-19 pentru 24 de ore. Este al doilea record zilnic consecutiv în această ţară de 10,3 milioane de locuitori, care a înregistrat un total de 121.167 de contaminări şi 5.934 de morţi.

Epidemiologul Anders Tegnell a explicat pentru AFP că, deşi în primăvară răspândirea virusului era “probabil de 10-15 ori mai mare” decât în prezent, însă testele mult mai puţine, “pe parcursul ultimelor două-trei săptămâni răspândirea a luat avânt”, după o acalmie estivală, informează stiripesurse.ro.

Alt RECORD de infectați în Suedia. Dan Bittman continuă să-i laude pe suedezi. „Lumea nu poarta masca, e opțional, fiecare poarta daca vrea, dar in principiu nu se poarta masca” 1

În timp ce o mare parte din Europa întărește măsurile de control al pandemiei COVID-19, Suedia încearcă să-și adapteze propria strategie, dar evită să introducă izolarea sau măsuri coercitive.

Locuitorii capitalei şi cei din regiunile Västra Götaland (sud-vest) şi Östergötland (sud-est) sunt invitați de joi să evite spațiile închise, cum ar fi bibliotecile, magazinele și alte mall-uri, și să limiteze interacțiunile sociale și evenimentele publice.

Aceste zone urmează exemplul Scaniei, cea mai sudică regiune a Suediei, şi al oraşului Uppsala, la 70 de km de Stockholm, unde de mai multe zile li se recomandă locuitorilor să evite transportul public şi contactele fizice cu persoane din afara familiei. În Scania, se recomandă de asemenea evitarea locurilor închise.

Potrivit lui Anders Tegnell, în timp ce ţările nordice stau “puţin mai bine” decât alte regiuni din Europa, răspândirea virusului este rapidă în Suedia şi “începe să se apropie de limita a ceea ce pot suporta serviciile de sănătate şi societatea”.

Dan Bittman continuă să laude modelul suedez. Cântărețul a fost invitat de Marius Tuca  la Aleph News Studio și a dat exemplul Suediei, unde masca e optionala. Artistul a ridicat un semn de intrebare si in privinta altor nereguli batatoare la ochi.

“Cârciumile sunt deschise pana la o anumita ora. Lumea nu poarta masca, e opțional, fiecare poarta daca vrea, dar in principiu nu se poarta masca si asa mai departe. Si la fel e in foarte multe tari de unde noi nu luam decat lucrurile rele sa le prezentam ca sa infricosam populatia Romaniei. Hai sa fim seriosi! De ce?“, se intreaba Dan Bitman, potrivit mediafax.

“Sunt peste 5.000 de infectati in fiecare zi. Deci sunt 35.000 de oameni pe saptamana. Ce facem cu ei? Vii la spital, esti infectat si te trimit acasa, ca n-au cum sa-i bage in spitale, n-au unde sa bage 35.000 de oameni.

La 20.000 de testari, domne, nu-ti pui macar intrebarea ca nu-i o coada de 1.000 de oameni in fata unui spital?”, spune artistul.