Adrian Streinu-Cercel îi dă replica lui Dan Bittman: „Nu e nimeni mai deștept sau mai prost decât celălalt”

Dan Bittman a declarat într-un interviu acordat zilele trecute că în România „nu se moare de COVID”, ci „se vindecă de COVID”, arătând în susținerea teoriei sale cele peste 130.000 de persoane care au fost declarate vindecate.

În plus, a că nimeni nu poate spune care este, de fapt, bilanțul deceselor provocate de acest virus. Nici măcar medicii, întrucât nu efectuează necropsiile în momentul în care pacienții se sting pe paturile de spital, informează Fanatik.

Adrian Streinu-Cercel îi dă replica lui Dan Bittman: „Nu e nimeni mai deștept sau mai prost decât celălalt” 1

Ipoteza lansată de solistul trupei Holograf, a fost combătută, însă, de Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală și un medic recunoscut inclusiv la nivel internațional. „Nu e nimeni mai deștept sau mai prost decât celălalt”, atrage atenția specialistul, adăugând că vom scăpa de pandemie numai în momentul în care vom fi uniți.

„Problema apare, însă, la modalitatea în care se recoltează din nasul pacientului, ca să spun așa. Dacă iei din vârful nasului, nu o să obții mare lucru, dar dacă iei exact așa cum scrie la carte, atunci testul este corect, cu maximă marjă de sensibilitate.

Discursurile dezbinatoare nu își au rostul în acest moment. Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai deștept sau mai prost decât celălalt. Toti avem o pandemie și încă doi ani de zile de aici încolo va trebui să facem față și să trecem cu bine dacă vom fi uniți”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.