(Video) Un virusolog chinez fugit în America susţine că are dovada că noul coronavirus a fost creat în laborator

Un virusolog chinez care a fugit în America a declarat că are dovada că noul coronavirus a fost creat în laborator. Dr. Li-Meng Yan, un virusolog respectat din China, a anunţat că va publica în curând dovada că virusul a fost creat de om.

Vorbind dintr-o „locaţie secretă”, dr. Yan a precizat că anul trecut lucra la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii din Hong Kong, când a fost rugată, în decembrie 2019, să studieze un grup de cazuri provenite de la un „virus necunoscut”, scrie adevarul.ro.

(Video) Un virusolog chinez fugit în America susţine că are dovada că noul coronavirus a fost creat în laborator 1

Ea a explicat că şi-a obţinut diplomele pe continent şi vorbea mandarina şi, de aceea, a primit sarcina să facă parte din grupul care investiga în secret ceea ce se presupune că era o nouă tulpină de pneumonie.

Doctoriţa Yan a afirmat că i-a raportat superiorului său, care era şi consultant pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), concluziile ei despre virusul necunoscut. Atât superiorii ei, cât şi OMS, nu ar fi avut niciun răspuns la raportul ei, însă au avertizat-o să „păstreze tăcerea” despre el.

Considerând chestiunea urgentă, doctoriţa a mai spus în intrerviu că ar fi contactat în ianuarie un celebru YouTuber chinez care stătea în Statele Unite. În expunerea către acesta, care era în limba chineză, ea a explicat că    guvernul chinez tocmai acoperea virusul COVID-19, că exista deja transmiterea bolii de la om la om, că  există un „virus puternic mutant” care va deveni epidemie în curând şi că  piaţa de fructe de mare din Wuhan şi gazdele intermediare ale virusului erau doar o acoperire a originii virusului.

„Ultimul lucru este că acest virus nu provine din natură. Acesta provine de la Institutul Militar din China care a descoperit şi deţinut unele coronavirusuri rele numite CC45 şi ZXC41. Pe baza acestui fapt, după modificări în laborator devine un virus nou”, a mai spus dr. Li-Meng Yan, potrivit The Science Times.

Vezi aici Video: