(Video) FELICITĂRI! FCSB calificare miraculoasă! 6-6 în timpul regulamentar. Alte 9 goluri la penalty-uri. Vezi golurile victoriei

FCSB, decimată de absențele cauzate de infectarea cu coronavirus, a reușit o calificare miraculoasă în  Europa League. A eliminat-o pe Backa Topola, 6-6 după prelungiri, 5-4 în urma loviturilor de la 11 metri.

Backa Topola a marcat de două ori în startul partidei prin Milicevic și Duronjic, iar Florinel Coman a redus din diferență până la pauză. Cu un minut înainte de finalul primelor 45 de minute, sârbii au rămas în 10, după eliminarea lui Ponjevic.

(Video) FELICITĂRI! FCSB calificare miraculoasă! 6-6 în timpul regulamentar. Alte 9 goluri la penalty-uri. Vezi golurile victoriei 1

„Am jucat cu doi adversari. Unul se numește COVID-ul. Cu el ne vom confrunta și în meciurile viitoare. Unul singur poate să apară în cantonament și să îi îmbolnăvească pe toți. Nu ai ce să faci!

Pare o echipă debusolată, un club care nu a mai făcut transferuri. Vor fi șanse foarte mici cu Slovan, vor pierde foarte mult financiar. Va deveni un club care nu va mai conta prea mult”, a spus Gabi Balint, la Digi Sport Special.

În minutul 50, Dennis Man a adus echilibrul pe tabelă, însă bucuria FCSB-ului a durat un singur minut, Lukic reușind să înscrie după o eroare imensă a lui Ducan. Același Dennis Man a restabilit egalitatea din penalty în minutul 63. Autogolul lui Balaz din minutul 92 părea că le-a asigurat calificarea roș-albaștrilor, dar după câteva zeci de secunde, Tomanovic a trimis partida în prelungiri.

Cristi Priza: „Nu mai faultați la o distanță mai mică de 40 de metri de propria poartă! Suntem vraiște la fazele fixe! Bietul Ducan… bine, nu e vina noastră că el s-a apucat de meseria asta. Mai bine jucam fără portar, dar e prea târziu” Grădinescu, Topola, 2020.

În minutul 103 sârbii au rămas în 9 jucători, Siladji fiind și el eliminat, iar două minute mai târziu, Man și-a trecut în cont tripla, dar din nou, după un singur minut, Topola a revenit pe tabelă după ce mingea trimisă în bară de un jucător sârb l-a lovit în spate pe Ducan și a intrat în poartă.

Adrian Petre, jucătorul aflat în dizgrație la FCSB, a marcat pentru 6-5 în minutul 108. Încă o dată Backa Topola nu s-a dat bătută și a trimis meciul la loteria loviturilor de departajare, prin Tomanovic. La penalty-uri, jucătorul gazdelor, Banjac, a fost singurul jucător care a ratat, iar Dennis Man a înscris lovitura decisivă și a adus calificarea echipei bucureștene.

Cătălin Striblea: „Nu sărbătoriți mult! Joia viitoare au alt meci, dar doar 13 jucători”

În turul următor, FCSB va juca împotriva celor de la Slovan Liberec, vechea cunoștință a rivalei Dinamo, care a trecut în turul doi de Riterai, scor 5-1.

Rezumat timp regulamentar:

Rezumat Penalty-uri: