(Video) Exemplu pentru România? Cum a transformat o profesoară curtea școlii într-o sală de clasă veritabilă: ”Nu puteam să nu le văd zâmbetele copiilor!”

Marea provocare a pandemiei este redeschiderea școlilor. Autoritățile din România poate ar fi trebuit să se inspire de la o profesoară din America, cel puțin pentru perioada mai călduroasă.

Jodi Sardanis, profesoară într-o școală din New Jersey, și-a petrecut aproape trei săptămâni din vară la școală, unde a transformat curtea în clase pentru elevi.

(Video) Exemplu pentru România? Cum a transformat o profesoară curtea școlii într-o sală de clasă veritabilă: ”Nu puteam să nu le văd zâmbetele copiilor!” 1

Din dorința de a crea o ”normalitate” pentru copii în timpul pandemiei de coronavirus, profesoara a construit săli de clasă în curtea școlii, pentru ca elevii să-și poată da jos măștile și să se bucure de natură.

Profesoara a așezat buturugi de copaci în curtea școlii, iar în zona respectivă a întins copertine.

”Să-i văd pe copii zâmbind, să-i aud râzând în hohote ori să-i las să respire aer curat înseamnă foarte mult pentru mine. Este o ușurare că am putut să le ofer aceste lucruri”, a povestit profesoara, potrivit Insider, preluată de Digi-life.tv.

Aceasta nu este o noutate pentru profesoara în vârstă de 52 de ani, care a vrut de ani de zile să scoată elevii din clasă.

Mai exact, în ultimii ani, ea și-a petrecut verile transformând curtea școlii, iar de fiecare dată a ales o temă nouă, pentru ca elevii să se bucure. În plus, școala se mândrește cu o grădină bogată cu ierburi și legume, unde elevii pot să se ocupe de îngrijirea lor.

În ajutorul acesteia au sărit și localnicii. O firmă a donat buturugile de copaci, iar câțiva oameni au ajutat la construirea copertinelor. De asemenea, profesorii au participat la vopsirea buturugilor, iar elevii au luat parte la plantarea grădinilor.

Vezi aici Video: