(Video) „Elveţia României” este din Ardeal. „Liniște pentru creier”

Dacă ai nevoie de liniște pentru creier atunci poți merge într-un sătuc, considerat „Elveţia României”. Scapi garantat de stresul urban.

În cazul în care plănuieşti o escapadă de weekend la început de toamnă, poţi alege satul Şirnea. Este un mic sat din Brașov, situat la poalele Munților Piatra Craiului, la o altitudine de aproape 1.400 m, scrie businessmagazin.ro.
(Video) „Elveţia României” este din Ardeal. „Liniște pentru creier” 1

(Video) „Elveţia României” este din Ardeal. „Liniște pentru creier” 2

(Video) „Elveţia României” este din Ardeal. „Liniște pentru creier” 3

(Video) „Elveţia României” este din Ardeal. „Liniște pentru creier” 4

(Video) „Elveţia României” este din Ardeal. „Liniște pentru creier” 5

(Video) „Elveţia României” este din Ardeal. „Liniște pentru creier” 6
(foto Novac Maria via Vacante prin Romania.ro)

În 1960 Şirnea a fost declarat primul sat turistic din România, iar în prezent acolo se întâmplă o mulţime de evenimente interesante precum Focul lui Sumedru (ocrotitorul recoltelor şi oierilor), care are loc în fiecare an în 25 octombrie. Atunci copiii din sat se îmbracă în portul popular specific locului, fac un foc mare şi dansează în jurul lui. Cei mai curajoşi dintre ei sar prin foc sau sar peste focul lui Sumedru, cum spun sătenii.

Ce mai poţi vizita daca ajunci în Şirnea? Dacă îţi plac lăcaşurile de cult, trebuie să ştii că sunt o grămadă în apropiere. Mai poţi vizita şi Parcul Naţional Piatra Craiului, Prăpastiile Zărneştilor, Cheile Moieciului, Peştera şi Cheile Dâmbovicioara, Peştera cu lilieci din satul Peştera, Barajul Pecineagu şi Lacul Vidraru.

Iarna este spectaculos.
(Video) „Elveţia României” este din Ardeal. „Liniște pentru creier” 7
Photo by Alexander Slash on Unsplash

Unde te poţi caza? În pensiuni agroturistice cu oferte pentru fiecare buget. Ai condiţii ”de oraş” cu acces Wi-fi gratuit, grătar, camere cu Tv prin satelit şi – poate cel mai important într-o sejur de relaxare – vedere la munte.

Stefan Manu: „Unul din satele care ma leaga foarte multe amintiri placute din copilarie. Din fericire a ramas, inca, un sat linistit si pitoresc, un loc unde poti avea parte de liniste pentru creier”.