Un tată interzice fetiței sale să poarte mască la școală și să se dezinfecteze. Reacția profesorilor

Un tată nu-i permite fiicei sale să poarte mască la școală și să se dezinfecteze pe mâine. Profesorii i-au interzis fetei să meargă la școală astfel că va învăța online. Raed Arafat a declarat chiar zilele trecute că elevii care nu poartă mască nu au ce căuta la școală.

Un tată din Iaşi a anunţat conducerea şcolii la care învaţă fiica sa că nu îşi dă consimţământul pentru ca fata să poarte mască şi să se dezinfecteze pe mâini. Bărbatul a depus la secretariat un document prin care notifică şcoala despre această situaţie, potrivit mediafax.ro, preluat de stiripesurse.ro.

Un tată interzice fetiței sale să poarte mască la școală și să se dezinfecteze. Reacția profesorilor 1

„Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emotional afectivă a acestuia” se precizează în document. Tot acolo scrie şi că purtarea măştii de către copii „permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură şi rele tratamente aplicate minorului” spune tatăl.

Bărbatul mai spune că „masca aduce atingere procesului de învăţare şi exprimare” și că „măsurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi implicit asupra viitorului acestora”. Părintele nu este de acord nici cu dezinfectantul şi spune că nu îşi dă consimţământul pentru aplicarea de substanţe „aşa-zis” dezinfectante asupra copilului.

Situaţia a fost rezolvată rapid de cei din conducerea şcolii, cât şi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi până la urmă fata va învăţa online.

„A fost, într-adevăr, dar lucrurile s-au remediat, s-au calmat. Copilul a rămas pe varianta online. Ştiţi că avem astfel de cereri frecvent, nu referitor la mască, ci referitor la niște probleme medicale, aşa cum permite ordinul. Copiii pot intra online, poate fi şi învăţare online şi învăţare în clasă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt al IȘJ Iaşi.

Potrivit unor surse, bărbatul a fost amendat cu 500 de lei pentru că nu purta mască în momentul în care a venit la şcoală ca să depună documentul.

Raed Arafat, citat de Digi 24: „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui”.