Un profesor de religie refuză să poarte mască la ore. Reacția școlii

Un profesor de Religie refuză să poarte masca la orele pe care le predă la o școală gimnazială.

Profesorul predă la Școala Gimnazială „Regina Maria” din Sibiu. Conducerea școlii a confirmat situația și spune că astăzi s-a vorbit cu profesorul și s-au luat măsuri pentru ca acesta să înțeleagă faptul că purtarea măștii la clasă este o obligativitate stabilită prin lege. Motivele invocate de cadrul didactic au fost legate de starea de sănătate. Profesorul a spus că este răcit și nu poate respira corespunzător purtând masca.

Un profesor de religie refuză să poarte mască la ore. Reacția școlii 1

„Da, a fost un astfel de caz la noi. Astăzi am purtat o discuție cu profesorul respectiv și i-am comunicat că este un ordin de ministru prin care se spune că purtarea măștii este obligatorie și trebuie să o poarte pentru a respecta legea.

Vom verifica și ne vom asigura că a înțeles. Siguranța copiilor este importantă și de aceea toată lumea trebuie să respecte legea”, spune Laura Zotică, directorul școlii, citată de Turnul Sfatului. 

De asemenea, Sorin Joantă, consilier în învățământ religios în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului spune că a aflat de această situație și că se va discuta cu profesorul pentru a se ajunge la un consens prin care să înțeleagă faptul că legea este mai presus de convingerile personale.