Un bebeluș a murit pe loc într-un impact violent. Bunica sa îl ținea în brațe.  „Nu știa ca trebuie sa ai scăunel in spate”

Un bebeluș a murit pe loc într-un impact violent. Bunica sa îl ținea în brațe.  „Nu știa ca trebuie sa ai scăunel in spate”

Un bebeluș a murit pe loc după ce mașina în care se afla a intrat pe contrasens în coliziune cu un alt autoturism, în localitatea Hășdău, din Hunedoara. Bebelușul era ținut în brațe de bunică, nu era într-un scaun special.

Un bebeluș a murit pe loc într-un impact violent. Bunica sa îl ținea în brațe.  „Nu știa ca trebuie sa ai scăunel in spate” 1

“Un bărbat în vârstă 47 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism din direcția Lunca Cernii spre Hunedoara, pe DJ687, în satul Hășdău, nu adaptat viteza într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens și a tamponat frontal autoturismul condus din sens opus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Toplița.

In urma accidentului, a rezultat decesul unui minor in vârstă de un an, care se afla în brațele bunicii sale, de 44 de ani, și rănirea ușoară a unei femei de 45 de ani, din Hunedoara, pasageră in autoturismul care a produs evenimentul rutier”, informează autoritățile, citate de Observator News. 

Elena L.: „Haideți sa implementam legi serioase ca cu ăștia de la țara nu se mai poate !!!! Nu știu ca trebuie sa ai scăunel in spate pt copii pana la șase ani ????? Uitativa ce se întâmpla pt ca ăștia bătrânii cred ca sunt atotștiutori…vai de noi și de noi…ardetii cu amenzi usturatoare și numai atunci vedeți o schimbare …”

Potrivit scutecele.ro, Codul Rutier obligă la folosirea scaunelor auto speciale omologate pentru copiii sub 3 ani și centura de siguranță pentru cei între 3 și 12 ani, deși în celelalte țări europene regula este de a folosi obligatoriu scaune de mașină pentru toți copiii sub 12 ani, între 12 și 16 ani centura de siguranță plus înălțător auto, iar copii mai mari de 16 ani pot călători doar cu centura de siguranță pusă.