Test COVID obligatoriu la școală? Masca deja nu mai este de ajuns? Mama unei eleve reclamă că fiica sa nu a fost primită la ore pentru că nu avea test COVID

Test COVID obligatoriu la școală? Masca deja nu mai este de ajuns? Mama unei eleve reclamă că fiica sa nu a fost primită la ore pentru că nu avea test COVID

O școală privată din București consideră că masca nu este de ajuns și a cerut testarea elevilor pentru COVID. Cei care nu vor să facă testul sunt invitați să participe la cursuri online.

Test COVID obligatoriu la școală? Masca deja nu mai este de ajuns? Mama unei eleve reclamă că fiica sa nu a fost primită la ore pentru că nu avea test COVID 1

Mama unei eleve nu a fost de acord cu testul și reclamă că fiica sa nu a fost primită la cursuri, dar și pentru că a refuzat semnarea unei declarații prin care școala ar fi fost scutită de orice raspundere în cazul în care copilul s-ar îmbolnavi.

Mama subliniază că avizul epidemiologic emis de medicul de familie e singurul act ce poate fi cerut legal de o școală. Prin urmare, amenință că va depune plângere penală pentru abuz și va da în judecată școală.

„Nu este nicio lege în România care să oblige părinții să efectueze test COVID copiilor ca să poată fi primiți la școală. Orice analiză nu poate fi impusă de o instituție” spune mama fetei.

Ca în fiecare an, părinții au semnat un contract cu școala privată în care era prevăzut că se pot solicita documente medicale suplimentare.

Directoarea școlii, Jaqueline Carmen Dan, spune că mama reclamantă nu a avut nimic de comentat la sedintele cu parinții:
„La ședințe dânsa nu nea spus absolut nimic. Au existat și părinți nemulțumiți că noi le-am cerut această testare COVID. Noi le-am explicat că ne dorim o securitate din punct de vedere al sănătății pentru copiii pe care noi îi avem în școală.

De altfel, noi am testat tot personalul școlii. O parte dintre copii s-au testat, alții au elas să participe la cursuri exclusiv online. Este singurul opil din școală care nu s-a testat COVID. Are posibilitatea de a participa la cursuri online”