Suedia parcă e din altă lume. Ionut Popescu: „Carevasăzică, în Suedia, care nu a blocat cam nicio activitate în pandemie, s-a cam terminat. Mai au câțiva infectați pe zi și cam la fel e și numărul deceselor. Practic, la ei pandemia s-a încheiat”

Europa se pregătește de noi restricții. Marea Britanie, Franța, Spania, sunt cele mai afectate momentan. În schimb, Suedia parcă e din altă lume.

Toate restaurantele și barurile din Anglia trebuie să închidă la 22:00, clienții trebuie să fie serviți doar la masă și toți vor purta măști.

Suedia parcă e din altă lume. Ionut Popescu: „Carevasăzică, în Suedia, care nu a blocat cam nicio activitate în pandemie, s-a cam terminat. Mai au câțiva infectați pe zi și cam la fel e și numărul deceselor. Practic, la ei pandemia s-a încheiat” 1

Toate restaurantele și barurile din Anglia sunt obligate să închidă la ora 22, clienţii trebuie serviţi doar la masă, iar toată lumea va purta mască. Clienţii au voie să-și dea masca jos doar când mănâncă sau beau, anunță Observator Tv. 

Se pot face nunți, dar numai cu 15 persoane, iar întâlnirile cu familia și prietenii vor fi limitate la un grup de 6 persoane. Se amână şi reîntoarcerea suporterilor pe stadioane.

Suedia pare imună la toate aceste frământări. Ţara europeană care nu s-a izolat în faţa pandemiei pare să fi atins imunitatea de turmă.
Profesorul Kim Sneppen, expert în răspândirea coronavirusului la Institutul Niels Bohr din Copenhaga, susţine că Suedia ar fi învins pandemia.

Ieri au fost înregistrate doar 239 de cazuri noi şi niciun mort. E drept că, în Stockholm, unde sunt mai multe focare, autorităţile iau în considerare introducerea unor restricţii.

Ionut Popescu: „Carevasăzică, în Suedia, care nu a blocat cam nicio activitate în pandemie, s-a cam terminat. Mai au câțiva infectați pe zi și cam la fel e și numărul deceselor. Practic, la ei pandemia s-a încheiat.

În România, unde s-au aplicat cele mai dure măsuri, sub influența siniștrilor Arafat și Tătaru, unde s-au aplicat cele mai absurde amenzi, la noi numărul infectărilor a ajuns la vârf. Ieri am avut cel mai mare număr de testați pozitiv.

Adică, nu se aprinde niciun beculeț dacă vom compara cele două țări? Trebuie să fii mare specialist pentru a înțelege ceva? De câtă minte ai nevoie ca să crezi în continuare, după ce compari rezultatele din cele două țări, că măsurile luate la noi au fost cele corecte iar Suedia a greșit?”