Succes! Anca aleasă primăriță la 24 de ani. A bătut PNL și PSD. „Chiar daca sunt cea mai tanara, sunt foarte puternica”

Cea mai tânără primăriță din România, după alegerile locale 2020, este Anca Baciu, în vârstă de 24 de ani. Ea a câștigat un mandat de primar în localitatea Corbi din județul Argeș din pareta PMP.

Anca Baciu a castigat ușor alegerile, obtinand 884 de voturi, la mare distanta de candidatii de la PSD (566 voturi), Pro Romania (328) si PNL (252), informează ziare.com.

Succes! Anca aleasă primăriță la 24 de ani. A bătut PNL și PSD. „Chiar daca sunt cea mai tanara, sunt foarte puternica” 1

Ea îi calca pe urme tatalui sau Virgil Baciu, care a condus comuna Corbi timp de opt ani, transformand-o intr-una model la nivel national.

Anca Baciu a dezvăluit ce proiecte are pentru această localitatea.

Cea mai tânără primăriță din România intenționează să transforme comuna Corbi într-o stațiune cu teatru sezonier.

”Ce mi-aș dori eu să fac eu aici, să simt că este proiectul meu în care o să mă implic eu de la început până la sfârșit, ar fi un teatru de vară! Să fie amplasat în același loc unde este scena de la Stonebird. Adică, mai exact, în locul acela”, a spus Anca Baciu, citată de impact.ro.

Vrea să facă un stadion și o echipă de fotbal feminină.

”O să fac și o echipă de fete, de fotbal. Cum ar fi? Cred c-ar fi o idee foarte tare. Și-am încuraja un pic, așa, și fetele!”, a spus ea.

 

„Am avut multe emotii, iar rezultatul final ma bucura foarte mult. Am avut cea mai buna strategie alaturi de echipa mea si am reusit. Voi continua proiectele de succes ale tatalui meu si voi veni la randul meu cu proiecte majore pentru comuna. Am avut o campanie electorala curata, am fost mereu entuziasti, am vorbit cu toti oamenii, indiferent de afinitatile lor politice si ii vom ajuta pe toti.

Chiar daca sunt cea mai tanara, sunt foarte puternica. Doresc sa existe continuitate in toate proiectele initiate la Corbi. In acelasi timp, voi veni si eu cu proiecte importante pentru comunitatea de la Corbi, acolo unde am crescut, comunitate de care sunt foarte atasata si pentru care imi doresc sa fac cat mai multe proiecte.

Chiar daca sunt tanara, imi pot asuma aceasta datorie de a pune ideile in practica. Imi doresc sa fac si un proiect prin care tinerii din comuna sa primeasca sprijin pentru inceperea unor afaceri realizate cu fonduri europene”, spune noua primarita de la Corbi, potrivit adevarul.ro.