România prea săracă pentru încă o carantină generalizată? Sebastian Lazaroiu: „Nu va mai fi lockdown național. Nu e că zice Iohannis sau am zis-o eu încă din mai”

Se fac tot felul de scenarii pentru al doilea val de coronavirus. Se pare că România este prea săracă pentru o carantină generalizată.

Sebastian Lazaroiu: „Nu va mai fi lockdown național. Nu e că zice Iohannis sau am zis-o eu încă din mai. Puteți să deduceți și singuri. Două luni de lockdown ne-au adus 6 puncte procentuale la deficit (pe lângă 4 facute de PSD cu pomeni) și scădere economică severă cu revenire cine știe când (nici vorbă de “v”-ul lui Câțu).

România prea săracă pentru încă o carantină generalizată? Sebastian Lazaroiu: „Nu va mai fi lockdown național. Nu e că zice Iohannis sau am zis-o eu încă din mai” 1

Nu mai sunt bani, e simplu. Cine plătește? Nu mai plătește nimeni. O sa fie poate în țările care-și permit (Israel, de exemplu). Noi suntem prea săraci pentru încă o carantină generalizată.

Vor mai fi aplicate măsuri de carantină (poate) local. Va mai fi (poate) extindere de restricții (mască peste tot, de exemplu). Dar nu lockdown național”.

În Franța, Guvernul decis noi măsuri severe începând de astăzi pentru a lupta împotriva progresului pandemiei de COVID-19, în special închiderea totală a barurilor şi restaurantelor în al doilea oraş ca mărime din ţară, Marsilia, şi trecerea în “stare de alertă sporită” în 11 metropole, printre care Parisul, notează AFP, preluat de stiripesurse.ro.

Din cauza circulaţiei preocupante a coronavirusului, metropola Aix-Marsilia, în sud-est, şi Guadelupa, în Caraibe, au fost plasate în “zonă de alertă maximă”, a anunţat ministrul francez al sănătăţii, Olivier Véran, într-o conferinţă de presă.