Replică. Adrian Streinu-Cercel pentru protestatarii anti-mască: SARS-CoV-2 se deplasează cu 7,3 metri/secundă în timpul unei conversații

Directorul Institutului ‘Matei Balș’ din Capitală, Adrian Streinu Cercel, a transmis un mesaj prin care îi contrazice pe protestatarii care au manifestat în marile orașe din România împotriva măștii de protecție de către elevi.

„Când se îmbolnăvesc sună și cer ajutor. Lumea se sperie doar în momentul în care se îmbolnăveşte. Până nu se îmbolnăveşte şi nu a ajuns boala în dreptul lor, zic, ‘Pe mine nu mă poate afecta’. Când îi afectează se întreabă ‘Dar de ce oare m-a afectat tocmai pe mine?’.

Replică. Adrian Streinu-Cercel pentru protestatarii anti-mască: SARS-CoV-2 se deplasează cu 7,3 metri/secundă în timpul unei conversații 1

Este în natura fiinţei umane. Dânşii vorbesc despre botniţă, eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS-CoV-2, știu că trebuie să poarte mască şi asta recomand. Vor să înţeleagă, bine, nu vor să înţeleagă, iarăşi bine. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, citat de stiripesurse.ro.

„Vedem la televizor lumea fără mască, ca şi când aceşti oameni ar spune că virusul este pe undeva ascuns, pitit prin tufişuri. Lumea trebuie să înţeleagă că acest virus se plimbă pe stradă.

Când o persoană infectată cu acest virus vorbește, virusul se deplasează cu circa 7,3 metri pe secundă din cavitatea bucală”, a mai declarat acesta.