Rebeca e jandarmerița care a tras în șoferul urmărit prin tot orașul și apoi l-a încătușat. „Cu toate că bărbatul țâșnește din autoturism și încearcă să fuga, polițiștii l-au urmărit pe jos, printre aleile blocurilor, l-au prins și imobilizat”

Rebeca, o tânără jandarm de numai 22 de ani, nu a avut nicio ezitare să tragă asupra unui șofer care rănise un polițist, într-o urmărire nebună care a avut loc sâmbătă seara, la Iași.

Rebeca Popa, e sergent major, are doar 22 de ani şi este în Jandarmerie de trei ani. Sâmbătă noaptea, tânăra se afla în patrulare cu un poliţist de la Secţia 4 Tătăraşi. La ora 3 dimineaţa, aceştia au primit prin staţie cererea de a se implica în urmărirea făcută de către colegii lor, cei care l-au depistat pe şoferul fugar pe bulevardul Chimiei, informează observatornews.ro.

Rebeca e jandarmerița care a tras în șoferul urmărit prin tot orașul și apoi l-a încătușat. „Cu toate că bărbatul țâșnește din autoturism și încearcă să fuga, polițiștii l-au urmărit pe jos, printre aleile blocurilor, l-au prins și imobilizat” 1

Patrula respectivă l-a observat pe Ionel Bogdan Sitaru, de 33 de ani, la volanul unui Volkswagen Polo, oprit pe dreapta, cu motorul pornit şi luminile de avarie în funcţiune. Şoferul a călcat pedala de acceleraţie în momentul în care poliţiştii i-au solicitat să facă un alcooltest, iar poliţiştii au pornit în urmărirea lui.

În scurt timp, la urmărire s-a alăturat şi maşina de poliţie în care se afla şi jandarmeriţa. Aceasta şi poliţiştii ceilalţi au tras cu pistoalele din dotare în pneurile autoturismului Polo, însă şoferul fugar a lovit o autospecială de poliţie, rănind un agent. Atunci, urmăritorii au decis să tragă în şofer.

Urmărirea a durat aproximativ 30 de minute, până când jandarmeriţa l-ar fi împuşcat pe şofer în umăr iar acesta a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un stâlp. În imaginile apărute zilele trecute se poate vedea cum şoferul iese imediat din autoturism şi începe să fugă, iar tânăra de 22 de ani se repede după el şi îl pune la pământ pe bărbatul solid.

Surse din cadrul Poliţiei au precizat că Rebeca este cea care l-a prins efectiv pe Ionel Sitaru, iar glonţul care l-a lovit pe şoferul teribilist a pornit din pistolul ei.

Tânăra a terminat şcoala de subofiţeri de la Fălticeni şi a lucrat în primul an în detaşamentul de cavalerie al Jandarmeriei Bucureşti. S-a mai făcut remarcată în luna apriie, când a salvat viaţa unui tânăr de 17 ani din localitatea Mădârjac, care se tăiase grav la un braţ. Rebeca şi o poliţistă i-au făcut tânărului masaj cardiac şi l-au ţinut în viaţă până a venit ambulanţa. Într-un final, tânărul, care avea venele tăiate, a fost salvat.

Sindicatul Europol: „Urmărire ca în filme, cu finalizare…în stâlpul de iluminat public.
După o urmărire de mai mulți kilometri pe străzile din Iași, soferul unui autoturism care nu a oprit la semnalul polițiștilor și le-a pus în pericol viața, a fost acroșat în mod controlat de autospeciala de poliție.

Cu toate că bărbatul țâșnește din autoturism și încearcă să fuga, polițiștii l-au urmărit pe jos, printre aleile blocurilor, l-au prins și imobilizat.
Metoda de imobilizare folosită de colegii noștri, este foarte uzitată de polițiile din SUA, însă la școlile de politie din România, încă te învață să scoți capul pe geam și să efectuezi somații de genul: “În numele legii, opreste-te”.

E clar că noua generație, sângele proaspăt venit în sistem este singura noastră șansă să evoluăm ca instituție. Felicitări colegilor pentru intervenție!”