Reacții. De ce 1 milion de tineri din România încă locuiesc cu părinții. Bogdan: „Au un dor de munca maxim! Opt ore de munca e “mult prea mult ” !”

Reacții diverse după ce jurnaliștii de la Digi 24 au spus că 1 milion de tineri din românia încă locuiesc cu părinții.

Statisticile spun că fetele sunt primele care pleacă din casa părinților, în jurul vârstei de 25 de ani. Le urmează și băieții, la 30 de ani. Tendința e ca vârsta părăsirii casei părintești să fie mai mare. În urmă cu 20 de ani, doar 3 din 10 bărbați de 30-34 de ani mai locuiau în casa natală.

Reacții. De ce 1 milion de tineri din România încă locuiesc cu părinții. Bogdan: „Au un dor de munca maxim! Opt ore de munca e "mult prea mult " !” 1

Călin B: Explicația este simpla și nu trebuie sa fii vreun mare sociolog. Tinerii nu se pot întreține doar din salariu. Chirie+Facturi= nu mai ai bani de mâncare si alte necesități.

Jeni P.:  Noi părinții suntem de vină. De la 18 ani copiii trebui să locuiască singuri. Noi mai și murim. Ei se vor descurca greu…Ei se descurcă cu ajutorul nostru bine. Ce daca se căsătoresc, este treabă lor dacă nevasta, prietena îi spală cămașă, îi face mâncare.

Relația cu părinții este una in iar cu restul alta. Se formează mult mai bine separat. Copiii noștri nu mai pot trăii după principiile noastre Ei sunt deștepți …Vor schimbare, iar noi nu înțelegem. Cunosc tinerii pe care îi admir. Se descurcă frumos, cu copiii lor. Nu dau voie la nimeni să i-și bage nasul. Îi formează după alte principii. E problema lor, chiar de nu ne place noua. Eu îi admir chiar de greșesc au o logică.Timpurile s-au schimbat mult.

Mariana I.:  Din cauza nivelului de trai scăzut, stau cu părinții sau au plecat de lângă părinți în tari străine. Este un semnal de alarma,. Cei ce sau perindat la puterea statului nu au fost în stare pentru ridicarea nivelului de trai. Oare avem pe cine vota? Oare avem oameni pregătiți pt a conduce o tara, un județ, o comuna?

Bogdan D.: Au un dor de munca maxim ! De 3 săptămâni ofer un post de asistenta medicala in firma si seriozitatea tinde spre “0” pe un salariu decent ! Opt ore de munca e “mult prea mult ” !

Robert E.:  Sunt alte circumstanțe acuma, acuma putin peste 30 de ani nu trebuia sa iti cauti de lucru, statul iti asigura locuinta. Acuma se muncește pentru tot.