Reacția presei internaționale după calificarea Simonei Halep în finală la Roma. “E nemiloasă, dacă simte sânge nu se oprește”

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Roma. Halep a trecut în semifinale de spaniola Gabrine Muguruza, cu 6-3, 4-6, 6-4.

Jocul bun făcut de Halep a fost remarcat și de jurnaliștii străini, informează stirileprotv.ro.

Reacția presei internaționale după calificarea Simonei Halep în finală la Roma. “E nemiloasă, dacă simte sânge nu se oprește” 1

Marca: „Halep a rupt serviciul rivalei ei imediat după începutul jocului şi a condus cu 2-0. Cu toate acestea, Garbine nu s-a ferit de luptă şi a avut oportunităţile ei de a egala. Românca le-a salvat din spatele terenului şi asta i-a dat aer să meragă înainte. Oboseala fostei numărul unu mondial (n.r. – Muguruza) a fost evidentă, deoarece a încercat să scurteze punctele cu veniri repetate la fileu.

Cele două jucătoare s-au simţit, în general, mai confortabil să returneze decât să servească. Simona este o jucătoare de tenis nemiloasă, dacă simte sânge nu se opreşte din a accelera. A impus un ritm pe care adversara ei nu l-ar fi putut urma niciodată”.

Mundo Deportiv: “Spaniola a ajuns cu probleme fizice în penultima rundă, acumulând şapte ore şi jumătate de joc pe teren, în timp ce rivala ei a stat doar trei ore şi 38 de minute. Întâlnirile dure cu Stephens, Gauff, Konta şi, mai presus de toate, Azarenka şi-au arătat efectul.

Efortul ei a murit cu două duble greşeli la rând, cea de-a şaptea şi a opta, ceea ce i-a oferit Simonei Halep uşurarea pe care o căuta, uneori în mod dezordonat şi nervos când a văzut că Muguruza s-a întors la luptă. Halep rămâne neînvinsă de 13 jocuri. Campioană la Dubai şi la Praga nu a pierdut din semifinele Australian Open, când s-a înclinat împotriva Garbinei Muguruza”.

L’Equipe: ″În ciuda unei sperieturi mari în setul al treilea, Simona Halep a învins-o pe Garbine Muguruza (6-3, 4-6, 6-4) în semifinalele turneului de la Roma. Dominantă în mare măsură în prima oră de joc împotriva unei adversare cu dificultăţi mari în ceea ce priveşte serviciul ei (0 aşi, 8 duble greşeli), numărul 2 mondial părea să se grăbească spre finală. Dar la 6-3, 4-2, s-a tensionat brusc, în timp ce Muguruza s-a relaxat în sfârşit.

Spaniola a profitat de ocazie pentru a câştiga patru ghemuri consecutive şi a egala la seturi. Halep şi-a reluat apoi marşul înainte pentru a conduce cu 5-1 în setul al treilea. Braţul ei a început să tremure din nou, Muguruza a revenit la 5-4, a avut serviciul, dar românca a şi-a arătat calităţile ei la retur (nouă break-uri reuşite) pentru a-şi oferi a treia finală la Roma”.