Profesoară confirmată cu COVID-19. Ea le-ar fi cerut elevilor să renunțe la măști. „Copiii aveau mască, dar la indicațiile doamnei au dat-o jos …La școală nu recunoaște nimeni nimic”

Era de așteptat ca unii dintre profesori să trateze cu lejeritate măsurile anti-coronavirus impuse de autoritățile centrale. Unii au început deja să se îmbolnăvească.

O profesoară de Educație fizică și sport, care își desfășoară orele la Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa, deși bănuia că ar putea fi infectată cu virusul SARS-CoV-2, testându-se în urmă cu câteva zile, a mers la școală și și-a ținut orele, anunță Replica Online, preluat de Educație Privată.
Profesoară confirmată cu COVID-19. Ea le-ar fi cerut elevilor să renunțe la măști. „Copiii aveau mască, dar la indicațiile doamnei au dat-o jos ...La școală nu recunoaște nimeni nimic” 1
(foto arhiva)

În timpul zilei de miercuri, 16 septembrie, profesoara a aflat că este bolnavă de COVID-19.

Consiliul de Administrație al școlii a propus oprirea cursurilor la cele trei clase de a III-a și așteaptă răspunsul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Potrivit surselor Replica Online, copiii ar fi făcut ora de sport în aer liber, dar nu ar fi purtat măști de protecție în timpul orei, la solicitarea profesoarei infectate.

”Eu am stat până a intrat în clasă fata mai mică și nu am văzut-o nici pe doamna de sport cu mască. Probabil și-a pus masca ulterior. Copiii aveau mască, dar la indicațiile doamnei au dat-o jos, pentru că erau afară și era distanță între ei.

La școală nu recunoaște nimeni nimic, i-am sunat iar doamna director ne-a închis telefonul în momentul în care am cerut explicații despre doamna de sport.

Apoi nu a mai răspuns la telefon, noi avem nevoie de explicații pentru că avem un copil și vorbim de colectivitate.”, a declarat unul dintre părinți pentru publicația citată.