Primul copil român cu COVID-19 internat la Terapie Intensivă. Ce spun medicii

România a consemnat ieri o premieră. Un copil de 8 ani, din Buzău, a fost internat la Terapie Intensivă după ce a fost depistat cu boala Kawasaki, produsă de infectarea cu coronavirus.

Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu, citată de Observator News: Un copil venit într-o stare gravă, actualmente staţionar, cu o boală multisistemică inflamatorie post SARS-COV-2.

Primul copil român cu COVID-19 internat la Terapie Intensivă. Ce spun medicii 1

Poate pune în pericol viaţa copilului, este un caz rar, din câte ştiu nu au mai fost în România cazuri de Terapie Intensivă Pediatrică.

Medicii de la Buzău au crezut că are menigo-encefalită şi au decis să îl transfere la Buicurești. Aici a fost testat din nou pentru covid şi, de data acasta, testul PCR a ieşit pozitiv.

Băiatul este internat în secția de terapie intensivă, dar starea sa este stabilă. Nu este intubat sau ventilat mecanic, deci poate respira fără ajutorul aparatelor speciale. Din păcate, boala i-a afectat grav plămânii.

Acesta este tratat de o echipă de medici formată dintr-un anestezist, neurolog, pediatru și un infecţionist de la Matei Balş.

Diana Zaharia, medic Unitatea de Primiri Urgențe Spitalul Gomoiu: Un copil cu o infecţie cu covid spre finalizare care a făcut o infecţie bacteriană peste. E primul caz din România, dar o să fie bine.

Experții din întreaga lume încearcă să descopere misterul acestui sindrom inflamator rar care afectează copiii și dacă noul virus coronavirus este cel care îl declanșează. Simptomele sunt neobişnuite, asemănătoare bolii Kawasaki, şi includ febră mare, prelungită, înroşirea severă a ochilor şi erupţii cutanate.

Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu: Este un protocol aparte, pe de o parte din cauza infecţiilor cu SARS-CoV-2, pe de altă parte din cauza şocului septic.