Peste 10.000 de părinți cer demisia ministrului Monica Anisie. Situație gravă în creșe unde educatoarele îi sperie pe copii, îmbrăcate cu echipamente de „cosmonaut”, mască, viziere, mai ceva ca în spitale

10.000 de părinți cer demisia ministrului Educației pentru modul cum a fost gestionat deschiderea noului an școlar. Semnatarii cer ca elevii să nu mai poarte măști în interiorul unităților de învățământ. Se reclamă și faptul că sunt probleme grave la unele creșe unde educatoarele poartă echipamente de „cosmonaut”, mască, viziere, mai ceva ca în spitale iar copilașii de doi ani plâng non-stop, speriați. Chiar nu se poate ca educatoarele să poarte halatul obișnuit și o mască?

Mai exact, în această petiție semnată, părinții reclamă faptul că elevii de vârste mici nu pot purta masca între 6 și 8 ore pe zi și își doresc ca aceștia să aibă pauze în care să poate ieși la aer, nu să meargă doar la toaletă și să se întoarcă în clase, anunță A3. 

Peste 10.000 de părinți cer demisia ministrului Monica Anisie. Situație gravă în creșe unde educatoarele îi sperie pe copii, îmbrăcate cu echipamente de „cosmonaut”, mască, viziere, mai ceva ca în spitale 1

Pe de altă parte, psihologii spun că părinții pot ajuta elevii să se adapteze la aceste reguli explicând că îi protejează.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea că nu este de acord cu varianta în care elevii să nu poarte măști pentru că nu își dorește să facă experimente pe copii.

Medicul Flavia Grosan: „Copii normali psihic vor detesta școala. Țineți minte ce va spun. Nu ai cum sa te educi in teroarea asta. Nu ai cum. Vor abandona școala si vor merge pe cont propriu”.