Modelul suedez continuă să uimească. Suedia, cele mai puţine cazuri zilnice din ultimele 6 luni. „Nu avem o revenire a bolii pe care o au multe ţări”

Suedia a înregistrat cele mai puține cazuri zilnice din ultimele șase luni. Modelul adoptat de Suedia împotriva coronavirusului stârnește încă dezbateri.

Numărul cazurilor noi în ultimele 14 zile din Suedia este de 22,2 la 100.000 de locuitori, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. În schimb, în țări care au impus restricții drastice, au fost înregistrate 279 cazuri noi la suta de mii de locuitori în Spania, 158,5 în Franţa, 118 în Republica Cehă, 77 în Belgia şi 59 în Marea Britanie.

Modelul suedez continuă să uimească. Suedia, cele mai puţine cazuri zilnice din ultimele 6 luni. „Nu avem o revenire a bolii pe care o au multe ţări” 1suedia

Suedia are, de asemenea, mai puţine infecţii zilnice noi decât Norvegia şi Danemarca, vecinii săi nordici. Treisprezece pacienţi cu Covid-19 sunt în terapie intensivă în spitalele suedeze, iar media de şapte zile a deceselor este zero, informează digi24.ro.

Autoritățile din Suedia nu au luat măsuri drastice împotriva epidemiei. A închis şcolile pentru elevii de peste 16 ani, dar a menţinut deschise cele pentru elevii mai mici, insistând asupra participării în totalitate a acestora la cursuri. Şcolile şi universităţile sunt acum deschise din nou.

De asemenea, a interzis adunările a peste 50 de persoane şi le-a spus persoanelor peste 70 de ani şi grupurilor cu risc să se autoizoleze.

Spitalele din Bordeaux şi Marsilia sunt „aproape de punctul de saturaţie”. Autorităţile impun noi restricţii pentru a limita creşterea cazurilor.