Un român a decedat după două teste negative COVID. „Spune-i tu lu’ Luminiţa că m-au lăsat să mor”

Un român de 51 de ani a murit în spital după două teste negative de coronavirus, teste ce arătau că s-ar fi vindecat de boală.

Valerică B. a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în 11 august 2020. El prezenta simptome de toxiinfecție alimentară, deoarece avea o erupție pe corp, manifesta frisoane și probleme digestive. După testarea coronavirus a fost transferat pe secția COVID-19 a spitalului, confirmându-se că este infectat.

Un român a decedat după două teste negative COVID. „Spune-i tu lu’ Luminiţa că m-au lăsat să mor” 1
(foto arhiva)

Joi-seara, când s-a primit primul test, a fost negativ. Vineri m-a sunat pe mine dimineaţă, şi-mi zicea, aşa, ca şi când ar fi plâns, ca şi cum era disperat, că nu a mai trecut nimeni pe la el şi el are nevoie de oxigen. Au început să mă sune toate cunoştinţele că le-a sunat să-mi spună «spune-i tu lu’ Luminiţa că m-au lăsat să mor, că…»

A sunat vecinii la ţară, a sunat un coleg… Nu ştiu ce s-a întâmplat atunci, cred că a făcut şi un atac de panică, ori s-a speriat. Mi-a spus că nu a mai trecut nimeni pe la el de seara.

Am sunat eu la ei la COVID, mi-au spus că nu e la ele, e pe Terapie. Am plecat din piaţă, m-am dus la spital, la liftieră. Liftiera a sunat şi ea «Vedeţi că este o femeie aici, care spune că soţul ei sună că l-aţi lăsat…».

Se făcuse cam 10,00 şi ceva dimineaţă. Doamna respectivă chiar mi-a zis «hai, că-şi băură cafeaua, că nu intrară la 8,00, că nu intrară la 9,00, dar se face…» Într-un final mi-a răspuns el, se auzea şi asistenta. «Păi, ce, mă lăsaţi să mor aici?», «Ei, lasă, că nu mori, n-ai cum să mori aici!»””, a declara soția bărbatului, potrivit Gandul.

După încercări disperate ale soției, care încerca să afle care este starea lui de sănătate de la autorități, aceasta a descoperit că un al treilea test covid arată că bărbatul are din nou boala. Pe 13 septembrie a fost declarat decesul bărbatului.

„E o bronhopneumonie care a dus la şoc septic, din păcate. Imunosupresia dată de COVID… De fapt lumea nu înţelege că nu te ucide virusul, te ucide infecţia supraadăugată, şi din păcate dânsul a făcut o pneumonie supraadăugată. Că virusul în sine doar produce imunosupresie” a declarat directorul medical al Spitalului Slatina, doctorul Radu Ene.