Masca și arma. Raed Arafat: Gestul de a merge fără mască la vot, comparabil cu al unei persoane care ar dori să intre cu o armă

Secretarul de stat Raed Arafat a reacționat dur în scandalul purtării măştilor de protecţie în secţiile de votare. Potrivit acestuia, estul de a intra în secţiile de vot fără mască de protecţie este comparabil cu cel al unei persoane care ar dori să intre cu o armă.

Arafat subliniază că purtarea măştilor în secţiile de votare este obligatorie, iar acest lucru nu încalcă drepturile oamenilor.

Arafat: Este important ca oamenii să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, altfel am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu

“Discutiile despre purtarea mastii si despre obligatia de a purta masca la intrare in sectia de vot continua, invocand dreptul la vot chiar daca nu vrea un votant sa poarta masca in interiorul sectiei de vot. Subliniez ca la intrare in sectia de vot trebuie sa fie asigurata o rezerva de masti pentru cei care dintr-un motiv sau altul ajung la sectia de vot fara masca.

Vorbim de o situatie ipotetica a unei persoane care nu vrea sa poarta masca. Persoana respectiva ajunge la sectia de vot si insista sa intre sa voteze dar fara masca. Din punct de vedere al sanatatii publice, persoana respectiva este o posibila sursa de infectie pentru alte persoane aflate in sectia de vot, respectiv membrii comisiei si alegatorii care se afla in sectie. Persoana respectiva reprezinta un risc pentru ceilalti si o amenintare asupra sanatatii lor, chiar si daca persoana respectiva nu crede si nu admite acest fapt.

Haideti sa luam o alta situatie ipotetica: O persoana se prezinta la sectia de vot cu o arma la vedere, ea nefiind condamnata si avand la momentul respectiv dreptul sa voteze; O lasam sa intre in sectia de vot sa voteze sau este oprita la intrare pentru a proteja persoanele aflate in interior?”, a declarat Arafat, citat de antena3.ro.

„In concluzie, pentru binele nostru, haideti sa lasam dezinformarea si manipularile la o parte, sa fim mai intelepti decat cei care incearca sa ne foloseasca ca unealta sau un produs pentru rating, pentru profit sau pentru alte interese, si sa privim ce se intampla peste tot in jurul nostru si in lume punand un singur interes in fata noastra si anume cel al comunitatii si al celor apropriati noua”,a mai spus acesta.