Londra, la un pas de închidere totală. Creștere uriașă a infecțiilor cu coronavirus într-o săptămână

Cifra rezidenților din Marea Britanie diagnosticați cu COVID-19 în fiecare zi este mai mare cu 54% mai mare decât în ​​urmă cu o săptămână, arată o analiză a datelor oficiale.

Potrivit statisticilor guvernamentale, infecțiile cu COVID-19 au început să crească la câteva zile după ce britanicii au introdus măsurile de relaxare.

Londra, la un pas de închidere totală. Creștere uriașă a infecțiilor cu coronavirus într-o săptămână 1

Rata de creștere au scăzut la mijlocul lunii septembrie, când prim-ministrul Boris Johnson a introdus „regula celor șase” într-o încercare disperată de a reduce creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Numărul mediu de infecții a scăzut în fiecare zi până pe 19 septembrie, arată statisticile guvernamentale.

Apoi, au crescut timp de șase zile consecutive. Șefii din domeniul sănătății au anunțat astăzi alte 6.874 de cazuri, ceea ce înseamnă că media pe șapte zile este cu 54% mai mare decât era în urmă cu o săptămână. În schimb, rata de ieri a fost cu 48% mai mare decât joia trecută, informează ziarulromanesc.net.

Autoritățile din Londra au pus orașul pe lista localităților avute în vedere pentru impunerea mai multor restricții.

Deocamdată, au fost puse în „lockdown” orașele Wigan, Stockport, Blackpool, Leeds și o parte din Țara Galilor.

Datele guvernamentale arată că aproximativ 20 din 1.000 de oameni sunt depistați pozitiv acum, față de 15, în 12 septembrie.