Le taie salariile? Ludovic Orban supărat pe profesorii care refuză să predea online: Vom lua măsuri legale

Există o nemulțumire mare în rândul părinților și a autorităților față de profesorii care nu vor să facă acele cursuri online dar care încasează salariul întreg. Părinții sunt revoltați că trebuie ei să se ocupe de lecțiile celor mici.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că se vor lua măsuri legale dacă sunt profesori care refuză să predea online, anunță Digi 24. 
“Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații.

Le taie salariile? Ludovic Orban supărat pe profesorii care refuză să predea online: Vom lua măsuri legale 1

Dacă va fi necesar să facem modificări la legea educației, vom face.

Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde sun, vom lua măsuri legale. Dar, majoritatea se adaptează și își fac datoria”, a declarat Orban.

În ceea ce privește perioada alegerilor, în care orele se vor susține online acolo unde sunt secții de votare în școli, premierul a declarat că ministrul Educației Monica Anisie a avut o serie de consultări cu reprezentanții asociațiilor comunelor, orașelor, municipiilor și celor județene, pentru a analiza cum se vor desfășura atunci cursurile.

Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfășura online, a subliniat prim-ministrul.