La tine merge? Cătălin Striblea: „Mii de copii pur și simplu sunt abandonați acasă. Primesc tot mai multe mesaje de la părinți nervoși, disperați de-a dreptul că școala online nu funcționează”

A început nebunia cursurilor online pentru elevi. Cei norocoși au conexiunea bună la internet și profesor dornici să țină cursurile. Sunt însă mulți elevi ghinioniști.

Cătălin Striblea: „Primesc tot mai multe mesaje de la părinți nervoși, disperați de-a dreptul că școala online nu funcționează. Și asta nu la țară, unde ai avea dificultăți obiective.

La tine merge? Cătălin Striblea: „Mii de copii pur și simplu sunt abandonați acasă. Primesc tot mai multe mesaje de la părinți nervoși, disperați de-a dreptul că școala online nu funcționează” 1

Ci în orașe mari, chiar în București. Mii de copii pur și simplu sunt abandonați acasă. Iar asta e o ticăloșie la care a participat multă lume”.

Maria Coman: „Din cei care au copiii in saptamana online, a facut cineva azi ore?”

Claudia Chiru: „Nu va pot povesti toate spetele cu care jonglez la SAGA Kid si la scoala, nu am suficiente cuvinte in vocabular pentru asta. Au început deja temele, a inceput balamucul cu logarea, netul ingust, pinul gresit, mesajele pierdute, neintelese, negasite, ora de intrare, ora de iesire, poarta 1, 2 ,3, 9, fata, spate, lateral, masina intarziata, fusta care nu se inchide, fermoarul blocat, ghiozdanul enigma, copilul care plange dupa mama, mama care plange dupa copil, criza de 10 si 14 ani etc.

Tot ce pot spune este ca am niste copii extraordinari la scoala si la after, am o echipa minunata la SAGA si parinti cu capul pe umeri si emotiile continute si controlate de ei insisi, nu de noi, cativa nu, dar nu-i bai, lucram si cu dansii.

Sper sa rezistam tot asa si sa infrangem, acest inceput de an scolar mi-a aratat ca tot ceea ce credeam greu pana acum a fost floare la ureche. Am setat un nou standard pentru comportamente si emotii, este mai sus ca niciodata.

Maine imi montez imprimanta, apple TV-ul, camera si videoproiectorul si cu voia lui Dumnezeu voi invata sa fac ore sincron cu copii de clasa pregatitoare. Zic voi invata pentru ca este cu totul si cu totul altceva cu jumatate in clasa si jumatate acasa.

Este ceva neinventat si neimaginat. Este ceva ce trebuie trait si asezat de fiecare profesor in parte, este o nebunie pedagogica dulce-acrisoara. Azi mi-a zis un elev asa:

“Auzi, de ce ai pantalonii rupti?” – stiti ca ei nu stiu sa foloseasca pronumele personal de politete, nu exista inca acest concept pentru ei, eu il voi contura anul acesta si anul urmator.

M-a inspirat. Asa trebuie sa privesc si eu scoala 2020, cu lejeritatea si inocenta unui copil de 6 ani. Auzi, de ce e asa naspa predarea-invatarea-evaluarea sincron? Fara sa ma deranjeze, doar sa ma amuze si sa imi permita sa gasesc solutii.

Intru pe zoom cu parintii de la scoala, sper sa termin pana la 21:00. Daca ma trezesc, ne revedem maine!”

La română, cei mici n-au reuşit să înveţe literele de mână, care nu se pot studia pe internet, aşa că le vor exersa abia în săptămânile în care vor ajunge în clase, spun cei de la Pro Tv.

Pe de altă parte, acolo unde părinţii şi şcolile s-au pregătit, lucrurile încep să se mişte. Dramatic e în comunităţile sărace, unde planul autorităţilor a eşuat din start.