La Jumbo. Oana: „Un domn își dă masca un pic la o parte, își bagă degetul în gură, îl umezește și se apucă să atingă jucăriile de pe rafturile alea!  Mănenemă, ce e cu voi?! I-am ZIS…”

După atâtea luni de pandemie sunt multe persoane care nu realizează pericolul la care se expun și îi expun pe alții.

Oana Dimofte: „Jumbo Oradea. Coada de la casă. Un domn cu o fetiță, ambii cu mască, regulamentar. Îmi cere voie să treacă în fața mea, să se uite copilul la niște jucării de pe rafturile de lângă casă. Zic că desigur, absolut nicio problemă.

La Jumbo. Oana: „Un domn își dă masca un pic la o parte, își bagă degetul în gură, îl umezește și se apucă să atingă jucăriile de pe rafturile alea!  Mănenemă, ce e cu voi?! I-am ZIS...” 1
(foto arhiva)

Frățiorii mei, și ce mi-a fost dat să văd că face omul? Își dă masca un pic la o parte, își bagă degetul în gură, îl umezește și se apucă să atingă jucăriile de pe rafturile alea!

Mănenemă, ce e cu voi?! De ce ai face VREODATĂ așa ceva?!
No need to ask dacă i-am zis ceva. I-am ZIS până când a luat obiectele pe care le atinsese și a plecat la casă, pentru a le plăti”.

Sabina B.: Nu am vazut ceva atat de grav, doar am intalnit un domn tot cu masca, distantare etc. care pipaia o bagheta la Mega, nu i-a convenit ce a simtit asa ca a lasat-o acolo, bineinteles ca i-am atras atentia, a luat-o si s-a indreptat spre casa. Nici cand nu eram in pandemie asa ceva nu este normal, dar chiar asa nici acum nu suntem in stare sa respectam niste reguli de bun simt?

Camelia Ilie: Pur și simplu nu au deloc educație sanitară, nu știu sau nu înțeleg cum se transmit virusurile, microbii.
Un alt exemplu: în tramvai, unde e destul de lejer, nu stă om lângă om, oamenii, și foarte bine fac, poartă mască. Apoi se dau jos și după câțiva pași așteaptă la o trecere de petoni cu semafor; când au coborât din tramvai și-au dat masca jos

Potrivit Digi 24, în România au fost confirmate, până acum, 111.550 de infectări cu coronavirus. În total, în România au murit 4.402 persoane infectate cu coronavirus.