L-au ales! Şomerul din România care a candidat independent şi nu a promis nimic a ajuns consilier local. A avut doar 10 afişe electorale în care a pozat în trening

Alexandru Degău, care în timpul campaniei s-a declarat șomer, a pierdut alegerile pentru funcţia de primar, însă va fi consilier local în Beiuş, cel mai mare municipiu din Bihor, după Oradea.

Singura lui promisiune din campania electorală a fost că va solicita un audit în Primăria Beiuş pentru a şti ce se întâmplă cu baniii beiuşenilor.

L-au ales! Şomerul din România care a candidat independent şi nu a promis nimic a ajuns consilier local. A avut doar 10 afişe electorale în care a pozat în trening 1

Alexandru Degău a strâns 248 de voturi în postura de candidat independent pentru funcţia de primar şi 383 de persoane au votat pentru a-l trimite în Consiliul Local, trecând peste minimul de 300, câte erau necesare pentru a-şi câştiga dreptul de a intra în Consiliul Local. “Mulţumesc alegătorilor mei! Nu am să vă dezamăgesc, jur”, a transmis, luni, proaspătul consilier local, potrivit adevarul.ro.

“A avut 10 afişe. Dacă avea 20, câştiga şi Primăria. Bravo pentru el. Eu m-am liberat când el a fost încorporat. A prins din plin Revoluţia din Decembrie 1989, a fost pe baricade ca noi să vorbim liber ceea ce gândim”, zice unul dintre susţinătorii săi, Adrian Bârz.

Inginer electromecanic de profesie, Degău preferă, însă, munca fizică. El a lucrat la dezafectarea unor mine în Petroşani, în Ungaria la realizarea investiţiei BMW, la lucrări grele de infrastructură, a fost şofer profesionist pe maşini grele, portar la restaurant, muncitor în construcţii în străinătate, iar în ultima perioadă într-o fabrică irlandeză pentru mâncare de câini şi într-un port în Belgia.