Irina Lazăr-Onescu, cea mai tânără femeie primar din România: „Momentan generația mea nu este la “putere”, ca să zic așa. Vom ajunge și acolo, când se va face rocada firească între generații și vom prelua treptat ștafeta de la seniorii care, buni sau răi, cu pricepere sau cu stângăcie, astăzi ocupă funcții de conducere. Însă până atunci …”

O altă generație se pregătește să preia conducerea României. Generațiile vechi atât au putut. Corupție masivă care a alungat milioane de români din țară. Generațiile noi, mai deschise la minte, poate vor avea grijă altfel de cetățeni.

Irina Lazăr-Onescu, cea mai tânără femeie primar din România: „Momentan generația mea nu este la “putere”, ca să zic așa. Vom ajunge și acolo, când se va face rocada firească între generații și vom prelua treptat ștafeta de la seniorii care, buni sau răi, cu pricepere sau cu stângăcie, astăzi ocupă funcții de conducere. Însă până atunci generația mea are datoria să se informeze, să învețe, să discearnă, să preia inițiativă, să se implice și să capete experiență, astfel încât să fie pregătită să dea viitorului lideri maturi, capabili și asumați.

Irina Lazăr-Onescu, cea mai tânără femeie primar din România: „Momentan generația mea nu este la "putere", ca să zic așa. Vom ajunge și acolo, când se va face rocada firească între generații și vom prelua treptat ștafeta de la seniorii care, buni sau răi, cu pricepere sau cu stângăcie, astăzi ocupă funcții de conducere. Însă până atunci ...” 1

Tinerețea nu echivalează cu performanța profesională sau cu succesul garantat, dar echivalează cu speranța. Iar viitorul se naște dintotdeauna din speranțele celor care au curaj să viseze și să muncească pentru a-și împlini visele.

Dacă ne încăpățânăm să rămânem captivi în retorica generalizărilor și a preconcepțiilor, nu vom putea niciodată să evoluăm. Nici ca oameni, nici ca societate, nici ca stat.

La alegeri se decide viitorul, nu trecutul. Și tot la alegeri, votul tău exprimă alături de cine vei construi viitorul, nu cine îl va construi pentru tine sau în locul tău.

Votul nu e o delegare de responsabilități, ci o asumare a propriei răspunderi.
Gânduri senine vă doresc!”

Irina Lazăr-Onescu este primar în localitatea Petriș, Arad.