Infectat. Gică Popescu, luptă crâncenă cu COVID-19: „Plămânii nu arată deloc bine“. Este tratat cu Remdesivir

Gica Popescu este în continuare internat în spital după ce s-a infectat cu coronavirus. El a declarat pentru Gazeta Sporturilor că nu știe cum s-a infectat și că plămânii nu arată bine.

Gica Popescu, citat de Adevarul: Avusesem nişte dureri de cap şi doar într-o zi câteva frisoane. Am zis să merg să fac testul, mai ales că eu m-am testat de multe ori. şi am ieşit negativ, dar în acel moment eram OK, nu mai aveam simptome.

Infectat. Gică Popescu, luptă crâncenă cu COVID-19: „Plămânii nu arată deloc bine“. Este tratat cu Remdesivir 1

Apoi, fiindcă am ieşit având coronavirus, m-am dus la Matei Balş pentru investigaţii suplimentare. Ce a urmat n-a fost bine fiindcă virusul a dezvoltat foarte repede o pneumonie şi nu mi-a fost bine. Cu tuse, după cum vezi şi acum când vorbesc cu tine, mai tuşesc.

Din păcate, Computerul Tomograf pe care l-am făcut în weekend n-a arătat foarte bine, în privinţa plămânilor, iar doctorii mi-au spus că e nevoie să continui să fiu spitalizat.

Nu s-a pus problema să fiu ventilat mecanic, fiindcă niciun moment n-am avut o saturaţie de oxigen mai mică de 97-98%, deci am fost OK din acest punct de vedere. În schimb, medicamente am luat, e vorba despre Remdesivir.

Am luat eu (n.r. – noul coronavirus) care eram atât de atent, pe unde umblu, să port mereu mască, să mă dezinfectez la fiecare 5 minute, umblam cu sticla de dezinfectant după mine în buzunar, dar uite că s-a întâmplat.

Habar n-am de unde aş fi putut să-l iau.
Nimeni din familia mea n-a dezvoltat vreun simptom până acum. Soţia, care oricum trebuie să stea izolată 14 zile, n-a acuzat nimic până acum, dar astăzi i-am zis să meargă să fac testul, mai ales că au trecut atâtea zile, a trecut şi perioada de incubaţie.

Condiţiile în spital sunt OK, sunt decente, n-am nici un motiv să mă plâng. Oamenii de aici, de la doctori la asistente sunt foarte atenţi”.