Încurcătură. Preot ucis de coronavirus înmormântat de o altă familie care trebuia să îngroape o bunică

Încurcătură teribilă pentru două familii din Satu Mare. Un preot ucis de coronavirus a fost înmormântat de o altă familie, după o încurcătură la morga Spitalului Carei.

Preotul Ioan Panusciac, care slujea la o biserică din comuna Doba, Satu Mare, a murit în cursul acestei săptămâni, la vârsta de 53 de ani. El era infectat cu coronavirus și fusese internat cu pneumonie la Spitalul Carei. Rudele sale au mers vineri să ridice cadavrul, însă a aflat că fusese deja cedat unei alte familii, anunță Stirile Pro Tv.

Încurcătură. Preot ucis de coronavirus înmormântat de o altă familie care trebuia să îngroape o bunică 1

Potrivit șefei spitalului, Elisabeta Racz, eroarea s-a produs după ce sistemul de refrigerare al morgii s-a defectat și toate cadavrele au fost au fost scoase până la rezolvarea problemelor.

Când cadavrele au fost repuse în frigider, un angajat ar fi încurcat etichetele.

În cursul zilei de joi, nepotul unei femei a mers la morga Spitalului Carei pentru recunoașterea bunicii sale decedate și a spus că va trimite ulterior o firmă de pompe funebre să ridice cadavrul. Cum între timp etichetele au fost inversate, firma de pompe funebre a primit cadavrul preotului, în loc de cel al femeii.

Vineri dimineață, familia preotului a mers să ridice corpul neînsuflețit, dar când s-a făcut recunoașterea, rudele au văzut cadavrul femeii. Rudele preotului au descoperit că acesta a și fost îngropat în cursul zilei de joi.

Părintele Ioan Panusciac trebuia să fie înmormântat în cursul zilei de vineri. Acum urmează să fie dezhumat și reînhumat în locul corespunzător.